Közélet

Konferenciával ünnepelték az elmúlt 20 évet

2014-03-05 12:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bay-logi_140305_vcs_3.jpg

Húsz éves a Bay-Logi Környezetmenedzsment és Logisztikai Osztálya. A kerek évforduló tiszteletére konferenciát rendeztek szerdán az osztály vezetői a City Hotelben, ahová a jelenlegi munkatársak mellett hivatalosak voltak a korábbi vezetők, egykori dolgozók, s az osztály legfontosabb partnerei, üzletfelei is.

A Bay-Logi Környezetmenedzsment és Logisztikai Osztályán ma senki sem fejlesztett, ugyanis mindenki az ünnepi, szakmai konferenciára volt hivatalos, hiszen 20 éves lett az osztály. A jelenlévőket István Zsolt, a Környezetmenedzsment és Logisztikai Osztály vezetője köszöntötte, majd átadta a szót a Bay-Logi jelenlegi igazgatójának, de a résztvevőket köszöntötte az ügyvezető igazgatóhelyettes is.

István Zsolt elmondta, hogy az elmúlt két évtized alatt nagyon sok szép hazai és nemzetközi eredményt sikerült elérniük.

– Környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással, logisztikával, gyártáslogisztikával, s sok egyéb területtel foglalkozunk. Az elmúlt húsz évben közel 100 projektünk volt. Sok országos programot indítottunk el a hulladékgazdálkodás területén, például az elektronikai hulladék, az autóroncsok területén, a szelektívhulladékkal kapcsolatosan bevezetett projekt is ilyen, multinacionális cégeknek pedig gyártáslogisztikai projekteken dolgoztunk – mondta.

bay-logi_140305_vcs_4.jpg

A jövővel kapcsolatban pedig hozzátette, folytatnák a megkezdett utat, a hagyományt, de szeretnének még tovább fejlődni, s bíznak benne, hogy a magyar ipar fejlődéséhez is hozzá tudják tenni saját innovációjukat. Az osztály uniós pályázati forrásokból is finanszírozza kutatás-fejlesztési projektjeit. Mint az osztályvezető kiemelte, folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket, s élnek is velük.

Grasselli Norbert, a Bay-Logi intézetigazgatója köszöntőjében kiemelte, a Környezetmenedzsment és Logisztikai Osztálynak továbbra is lesz helye, hiszen olyan területtel foglalkoznak, ami nagyon fontos. Kiemelte, Magyarország nagyon jó a logisztika területén, s a hulladéklogisztika is fejlődő terület. Az osztály vezetőjének egy ajándékkal is kedveskedett a jubileum alkalmából – egy hulladéklogisztikai járművet mintázó játékot adott át.

bay-logi_140305_vcs_6.jpg

Lenkeyné Biró Gyöngyvér, a Bay-Logi ügyvezető igazgatóhelyettese 18 éve dolgozik a Bay-Loginál. Köszöntőjében visszaemlékezett a kezdetekre. A legelső munkanapjára, s kiemelte, milyen technikai fejlődésen ment át az osztály és a tudomány is. Hozzátette emellett, hogy a Bay-Logi és a Környezetmenedzsment és Logisztikai Osztály is sok átalakuláson ment át az elmúlt időszak alatt, de a fejlődés sosem állt meg.

Nagy Sándor, a Log Pilot Kft. ügyvezetője, a Környezetmenedzsment és Logisztikai Osztály egyik partnere. Az ügyvezető az osztállyal való együttműködéssel kapcsolatban elmondta, 2011-ben, a logisztikai cége megnyert egy pályázatot az Audi Hungáriánál, s ezen közösen dolgoztak az osztállyal.

bay-logi_140305_vcs_8.jpg

– Egy önálló tervezési feladatot nyertünk el, felvettük a kapcsolatot a Bay-Logival, s ezt a projektet velük, közösen hajtottuk végre. Egy sikeres projekt volt, alapvetően mérnöki együttműködés volt köztünk – mondta, hozzátéve, hogy az Audi Hungáriánál is folytatása volt a projektnek, így a kft. és az osztály kapcsolata is a jövőbe mutat.
Az osztály két évtizedéről megemlékező konferencián a résztvevők előadásokat hallgathattak meg többek között az osztály eredményeiről, valamint szó esett a logisztikai szimulációkról, ipari esettanulmányokról, térinformatikai, valamint hulladékgazdálkodási megoldásokról is.

Kiss J.
Fotó: Végh Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!