Közélet

Máris a torták sztárja a miskolci ezerízű diós!

2014-03-04 20:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolctortaja_140304_vcs_2.jpg

Alighogy elkezdték forgalmazni, kedd délelőttre el is fogyott a Miskolc tortájának megválasztott ezerízű diós torta a Miskolc Kávézóban. A manufakturális készítés és az összetevők szempontjából egyedülálló édesség ma került forgalomba, a gyártó Berze Kávézó viszont alig tudja kielégíteni az ínyencek rohamát, annyian szeretnék legalább csak megkóstolni a tortakülönlegességet.

Mint a minap.hu is beszámolt róla (http://minap.hu/news.php?extend.79777.4), a város történetében első alkalommal hirdették meg a Miskolc tortája pályázatot. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon megtartott versenyben aztán Torkos Izabella és a Berze Kávézó ezerízű diótortája vitte el a pálmát. A torta elkészítésében két vendéglátós tanuló, Kolozsvári Denise és Dombai Rita is közreműködött.

miskolc_torta_140222_fkcs_31.jpg

A díjnyertes torta forgalmazását előbb a készítő Berze Kávézóban, majd kedden a Miskolc Kávézóban is megkezdték. Blaskó Krisztián, a Miskolc Bolt vezetője érdeklődésünkre elmondta, ma kapták meg az első szelet tortákat, és délelőttre már el is fogyott mind. „Volt, aki négyesével, ötösével vitt belőle”, tette hozzá. A siker véleménye szerint az egyedülálló íznek is köszönhető, külön felhívta a figyelmet azonban a manufakturális készítésre is.

– Magam is megtekintettem, hogyan készül el egy-egy torta. Jó volt látni azt a gondosságot, alaposságot és odafigyelést, ahogy például minden egyes szeletre maguk a készítők rakták rá a marcipánt – hangsúlyozta. A Miskolc Bolt vezetője hozzátette, maguk is megkóstolták az „egyedülálló ízvilágú”, ezerízű dióstortát, és nagyon finomnak találták.

miskolctortaja_140304_vcs_3.jpg

A mai naptól tehát a Miskolc Kávézóban folyamatosan kapható a különleges édesség, és igyekeznek is kielégíteni a nagy érdeklődést. A Berze Kávézóban pedig nap mint nap szorgos kezek sorban készítik a tortákat. Mint megtudtuk, a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola kihelyezett gyakorlatukat végző diákjai készítik az ezerízű dióstortát, melynek igazi különlegességét a rendkívül ritka zölddió adja. A diákok a nyertes tortát megálmodó Torkos Izabella cukrász keze alá dolgoznak, így szavatolt a minőség.

K. I.
Fotó: V. Cs., F. K. Cs.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-02 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!