Közélet

Jelmezes farsangi mulatság a Szépkorúak Házában

2014-02-27 14:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szepkoruak_farsang_140226m.jpg

Mint a gyerekek, úgy várták a Szépkorúak Házának lakói az idei farsangi mulatságot. Csütörtökön aztán végre eljött a pillanat: már korán reggel – nagy izgalommal – elkezdték a készülést, magukra öltötték jelmezeiket, maskaráikat, s csillogó szemekkel léptek társaik elé, hogy műsorukat bemutassák.

„Maskarások, bolondok / Rázzátok a kolompot! / Takarodjon el a Tél / Örvendezzen, aki él!” – fogadta a felirat stábunkat az Eperjesi utcai Szépkorúak Házába belépve, ahol aztán a már jelmezekbe öltözött szépkorúak „felvonulása” fogadott minket. Elől vezette a sort a bálkirály, oldalán a bálkirálynővel, mögöttük királylányok és királyfiak, boszorkányok és néptáncosok.

szepkoruak_farsang_140226m_20.jpg

A színes forgatagban ott volt Topod Julianna is, aki társaival a Három kívánság című mese részleteit adta elő. A nagy sikert arató műsoruk után érdeklődésünkre elmondta, rengeteg programmal készültek az idei farsangi mulatságokra, a lakók nagy része vállalt valamilyen szerepet a műsorban. Elárulta, nagyon készültek a farsangra, s ebben az intézmény munkatársai is nagy segítségükre voltak, elsősorban a jelmezek elkészítésében. Hozzátette, már nagyon várja a tavaszt, s ezt, a tél végét hirdetik a farsangi mulatsággal is.

szepkoruak_farsang_140226m_31.jpg

– Talán egy kicsit szépkorúink fiatal éveit is megidézi a program – ezt már Hanák Pálné mondta. Mint az ügyvezető ismertette, jelenleg 98 lakója van a Szépkorúak Házának. A farsangi mulatságra rátérve elmondta, évről évre megrendezik a programot, az idős lakók így már minden évben nagyon várják, hogy beöltözhessenek. Az ügyvezető kiemelte, nagy örömükre idén már saját konyhájukban tudták elkészíteni az ünnepi ételeket.

szepkoruak_farsang_140226m_12.jpg

A farsangi mulatságon jelen volt Katona Ferenc önkormányzati képviselő is, aki elmondása szerint rendszeresen látogatja a Szépkorúak Házát, rendezvényeiken is gyakran részt vesz – ezúttal a zsűri munkáját segítette. Mint mondta, a farsang a feltöltődés s a jókedv időszaka, és ezt az idősek is igyekeznek „betartani”. Maga is úgy tapasztalja – tette hozzá –, hogy a szépkorúak rendkívül nagy lelkesedéssel készülnek az intézmény programjaira – így természetesen az idei farsangi mulatságra is –, ezért a zsűrizésnél kiemelt szempont volt, hogy minden produkciót megdicsérjenek, a legjobbakat pedig díjakkal is elismerjenek.K. I.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-06 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!