Közélet

Felvonulással, rekordkocsonya-főzéssel nyitott a Kocsonyafarsang!

2014-02-20 17:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kjocsonya_felvonulas_140220ml_13.jpg

Miskolciak százai, sőt ezrei nézték végig és kísérték a Kocsonyafarsang nyitófelvonulását, ami a Centrumtól a Szinva teraszig vezette a téli ínyencségekre és szórakozásra éhes közönséget. Ott fellobbant a rekordkocsonya üstje alatt a láng, és ezzel csütörtökön kezdetét vette a tél legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a vasárnap estig tartó Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang.

Egy hatalmas szivárvány íve alatt indult el a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang a Centrum elől csütörtökön, délután 4 órakor a Miskolci Mazsorett Együttes felvezetésével, a Perecesi Bányász Fúvószenekar zenéjére. Táncosok, pomponlányok, apró utánpótlás-sportolók és örökifjú nyugdíjasok, miskolci diákok – és természetesen az egyre gyarapodó közönség kísérte őket a Szinva teraszig.

kjocsonya_felvonulas_140220ml_19.jpg

Kamerával, fényképezőgéppel, mobillal felfegyverkezett élményvadászok követték a menetet, a többség nem először. Volt, aki pontosan tudta, milyen koncertekre jön el, volt, aki a vásárt célozta meg gyermekeivel, és olyan is akadt, aki úgy döntött, a tömegre és a hely szellemére bízza magát.

kjocsonya_felvonulas_140220ml_07.jpg

Az első útja azonban mindenkinek a Szinva teraszra vezetett, ahol már előkészültek a kocsonyarekord megdöntésére, a több mint 700 adagos kocsonya megfőzésére. A lángot az üst alatt Kriza Ákos polgármester gyújtotta meg.

kocsonyafozes_140220_ja_8.jpg

– Azt remélem, nemcsak nagy, de nagyon finom kocsonya is lesz. Szép rekord lehet, méltó egy ilyen hangulatú rendezvényhez. Mindenkinek nagyon jó étvágyat és jó szórakozást kívánok! – nyitotta meg a Kocsonyafarsangot, aminek forgataga egészen vasárnap estig várja a szórakozni vágyókat.Cs. M.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-05-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!