Városinfó

Patak utca: tavasztól épül a park és a sétány

2014-01-23 18:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patak_u_epitkezes_140122_ja_31.jpg

Útépítéssel és parkosítással folytatódik tavasszal a Patak utcai beruházás. A mélygarázs feletti közterület-fejlesztésnek köszönhetően június végére egy újabb zöld pihenőterület jön létre a belvárosban.

Mint arról szerdán a minap.hu elsőként számolt be, elkészült a Patak utcai mélygarázs szerkezetének építésével a kivitelező Adeptus-H Zrt., a térszín alatti építményben jelenleg az elektromos, a gépészeti és szakipari munkákat végzik.

Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, a projekt tavasszal mélygarázs feletti, 5430 négyzetméternyi közterület fejlesztésével, útépítéssel és parkosítással folytatódik.
– A cél az, hogy egy olyan belvárosi térséget alakítsunk ki, mely zöld pihenőterületet biztosít a miskolciak számára. A fásított, füvesített téren létrehozott gyalogos zónában fasorral szegélyezett sétány épül ki, ez teremt majd összeköttetést a Városház tér és az Antall József tér között. A térfelszín rekonstrukciója során a tervben kijelölt útfelületek aszfaltburkolatot kapnak bazalt kiskocka szegélyezéssel, helyenként forgalomlassító betétekkel. A járdákat és a sétányokat beton térkővel burkolja a kivitelező – hangsúlyozta a szóvivő.

A fejlesztés több mint 211 millió forintból valósul meg, melyből közel 180 millió a megítélt támogatás. A munkák a tervek szerint április elején kezdődnek és június végére készülhetnek el.

T.Á.
Fotó: J.Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!