Közélet

Interaktív, digitális – út a legmodernebb forrásokhoz

2013-12-26 21:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetem_120125_ja_1.jpg

A hallgatók versenyképes ismereteket sajátíthatnak el, a projektben résztvevő felsőoktatási intézmények oktatói, kutatói pedig további távoktatási kurzusokat alakíthatnak ki a Miskolci Egyetem és a tatabányai Edutus Főiskola közös digitális tananyagfejlesztésének köszönhetően. Az Európai Unió által finanszírozott TÁMOP-projektben több mint 40 digitális tananyag készült el.

2012 januárjában kezdődött el a Miskolci Egyetem és a tatabányai Edutus Főiskola közös, Európai Unió által finanszírozott TÁMOP-projektje, amely a két képzőhelyen magyar és angol nyelvű, digitális távoktatási – ún. e-learning – tananyagok kialakítását célozta.

A Miskolci Egyetemen a tananyagok fejlesztése egy olyan, globálisan elterjedt keretrendszerben történt, amely inspiratív, informatív, felhasználóbarát és rugalmas számítástechnikai környezetet biztosít a nappali és levelező hallgatók számára, akik különféle infokommunikációs eszközzel férhetnek hozzá a tananyagokhoz.

Az internet segítségével az angol nyelvű szövegek és hivatkozott tartalmak könnyű és gyors átjárást biztosítanak a legújabb, legmodernebb tudáshoz, forrásokhoz. Ezáltal hozzájárulnak azon készségek és képességek fejlesztéséhez, amelyek versenyképességi előnyt jelentenek majd a hallgatók számára a munkaerőpiacon. Az elméleti, leíró részeket videók, animációk egészítik ki. A számonkérést pedig tesztek, és más játékos feladatok segítik.

A Nemzetközi gazdálkodási BSc szak hallgatói a tananyagok segítségével elsajátíthatják többek között az európai uniós, szállítmányozási, regionális gazdaságtani, innováció menedzsment ismereteket, valamint információhoz juthatnak a világgazdaság és Kelet-Közép-Európa főbb gazdasági szereplőiről, entitásairól. Az összesen 43 tananyagot a két felsőoktatási intézmény minősített oktatói gárdája jegyzi. A projektrész vezetője Nagy Zoltán, a Világgazdaságtan Intézeti Tanszék vezetője volt. A projekt záró rendezvényén, a Miskolci Egyetemen, ahol az előadók bemutatták a projekt előrehaladását és eredményeit, valamint természetesen az elkészült e-learning tananyagokat.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-17 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!