Közélet

Adományokkal segíti a rászorulókat a Miskolci Fidelitas

2013-12-18 12:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ötven-ötven kilogramm cukrot és lisztet, illetve több mint egy tucat zsáknyi meleg ruhát gyűjtöttek össze a Miskolci Fidelitas tagjai, hogy ezzel is példát mutassanak a fiatalságnak a nehéz sorsúak megsegítéséből.

Kováts Ágoston, a szervezet elnöke szerdán adta át az adományokat a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat önkénteseinek, hogy ők a későbbiekben eljuttassák azokat a rászorulókhoz.

fidelitas_adomanyozas_131218_kcs_003.jpg

Kováts Ágoston elmondta, a Miskolci Fidelitas fontosnak tartja, hogy példát mutasson a fiataloknak a szolidaritás és az önkéntesség kapcsán, illetve, hogy az ünnepek alatt ne csak saját magukra és családjukra gondoljanak. Így született meg az ötlet, hogy adventkor adományokkal segítsék a rászorulókat, az elesetteket, valamint az időseket.

A karitatív szervezeteket támogató akcióknak már hagyománya van a városi Fidelitas-nál, tavaly is gyűjtöttek adományokat a Páli Szent Vince Szeretetszolgálatnak, akik minden segítséget szívesen fogadnak.

fidelitas_adomanyozas_131218_kcs_001.jpg

Tóth Józsefné, a szervezet elnöke kihangsúlyozta, hogy rendkívül hálásak a támogatásért, amire nagy szükség is van. Idén már 450 szeretetcsomagot osztottak ki, és a Miskolci Fidelitas adományából újabb 50 emberhez tudnak élelmiszereket, cukrot és lisztet eljuttatni.
Hozzátette, hogy rég megdőlt már az a sztereotípia, miszerint „a fiatalság nem törődik semmivel csak a bulizással”, és gondolnak a szegényekre illetve elesettekre – mint azt a mostani akció is bizonyította.

K. Cs.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-08-16 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!