Közélet

Adományokkal segíti a rászorulókat a Miskolci Fidelitas

2013-12-18 12:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ötven-ötven kilogramm cukrot és lisztet, illetve több mint egy tucat zsáknyi meleg ruhát gyűjtöttek össze a Miskolci Fidelitas tagjai, hogy ezzel is példát mutassanak a fiatalságnak a nehéz sorsúak megsegítéséből.

Kováts Ágoston, a szervezet elnöke szerdán adta át az adományokat a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat önkénteseinek, hogy ők a későbbiekben eljuttassák azokat a rászorulókhoz.

fidelitas_adomanyozas_131218_kcs_003.jpg

Kováts Ágoston elmondta, a Miskolci Fidelitas fontosnak tartja, hogy példát mutasson a fiataloknak a szolidaritás és az önkéntesség kapcsán, illetve, hogy az ünnepek alatt ne csak saját magukra és családjukra gondoljanak. Így született meg az ötlet, hogy adventkor adományokkal segítsék a rászorulókat, az elesetteket, valamint az időseket.

A karitatív szervezeteket támogató akcióknak már hagyománya van a városi Fidelitas-nál, tavaly is gyűjtöttek adományokat a Páli Szent Vince Szeretetszolgálatnak, akik minden segítséget szívesen fogadnak.

fidelitas_adomanyozas_131218_kcs_001.jpg

Tóth Józsefné, a szervezet elnöke kihangsúlyozta, hogy rendkívül hálásak a támogatásért, amire nagy szükség is van. Idén már 450 szeretetcsomagot osztottak ki, és a Miskolci Fidelitas adományából újabb 50 emberhez tudnak élelmiszereket, cukrot és lisztet eljuttatni.
Hozzátette, hogy rég megdőlt már az a sztereotípia, miszerint „a fiatalság nem törődik semmivel csak a bulizással”, és gondolnak a szegényekre illetve elesettekre – mint azt a mostani akció is bizonyította.

K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-03-24 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!