Közélet

Vidám, játékos tömegsport – több mint sport

2013-12-03 15:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mikulas_futas_111205_ja_17.jpg

Rotary Mikulás-futást rendeznek csütörtökön Miskolc belvárosában. A sorban a harmadik futás célja ezúttal is a sport, a testmozgás népszerűsítése, egy vidám, játékos tömegsport-akció keretében – nem a teljesítmény.

A Városház térről indul, s a Széchenyi, Kazinczy utcát, a Hősök terét, valamint a Déryné utcát érintve, a sétálóutcán a Városház térre vezet vissza az útvonal csütörtökön, a 3. Rotary Mikulás-futáson, amelyben ezúttal is lesz mikulásfogat és iskolák versenye.

A verseny két kategóriában zajlik majd. A szervezők keresik a leggyorsabb mikulásfogatot, amellyel ötfős csapatok indulhatnak. A versenyzőknek mikulássapkában, csapatban „összekapaszkodva” kell teljesíteniük a távot. A csapat tagjainak kezét papírszalaggal rögzítik egymáshoz a start előtt. Az a csapat teljesíti sikeresen a futást, akinek szalagja a célba érkezés után is épp marad.

A második kategóriát iskolák számára szervezik. Az Iskolák tömegfutása versenyszámban a cél, hogy egy-egy iskolából a lehető legtöbben fussák le a távot. A versenyzők tömegrajttal indulnak el mikulássapkában a Városház térről. A Hősök terén, a fordulópontnál felállított zsűri asztalnál a futók személyenként egy-egy Mikulás-tallért kapnak, amelyet a célnál iskolánként külön-külön urnákba dobnak be. A beérkezett tallérok összeszámlálása alapján hirdetik ki a három legtöbb tallért szerzett iskola nevét.

Részletes program:
December 5. | csütörtök
13.00–15.00 | II. Rotary Mikulás-futás
13.00 | Helyszíni nevezések, regisztráció, rajtszámok kiosztása. Játékszabályok, további események ismertetése, közös bemelegítő torna
13.40 | Mikulásfogatok startja
13.50 | A tömegfutás startja
14.00-14.15 | Befutó (az iskolaszavazó „tallérok” leadása)
14.50 | Eredményhirdetés, a díjak átadása, levezető mozgás zenére

K. J.
Fotó: minap-archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!