Közélet

Gólyabál – Most még jobb egyetemistának lenni Miskolcon!

2013-11-16 11:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE golyabal_131115ml_39.jpg

A hagyományosan megrendezett Miskolci Egyetemi Gólyabál minden évben az első nyilvános esemény az intézmény új hallgatóinak. Elmondják esküjüket, koccintanak egy pohár pezsgővel, és teljes jogú egyetemi polgárokká válnak. Mindennek péntek este különös jelentőséget adott a bejelentés, hogy a japán Takata cég miskolci beruházása 1000 új munkahelyet teremt a városban - nyilván sok olyan egyetemista számára is, akik most tették le a gólyaesküt.

Az ünnepélyes megnyitó kezdetét fanfárosok jelezték az egyetem díszaulájában, amit a gólyák nagy sikerű nyitótánca követett. Ezután a Miskolci Egyetem vezetése lépett a színpadra, hogy köszöntsék az intézmény legújabb hallgatóit.

golyabal_131115ml_53.jpg

Torma András rektor jelképesen széttépte előre megírt szövegét, hogy improvizálva öntse mondatokba gondolatait.
– Új korszak kezdődött a Miskolci Egyetem életében egy új szellemű vezetéssel. Az, hogy a Takata cég Miskolcot választotta, bizonyítja, hogy érdemesek vagyunk egy világszínvonalú vállalat fogadására, és az azzal járó innovációra – mondta el egyebek mellett, majd jó szórakozást kívánt a gólyáknak, külön kiemelve, hogy a gólyaesküjüket vegyék nagyon komolyan.

golyabal_131115ml_63b.jpg

Miskolc város képviseletében Zsiga Marcell alpolgármester szintén a nap hírét hangsúlyozta.
– Ezzel egy újabb, a Bosch-hoz hasonlóan meghatározó cég kerül a régiónkba. Igaz, hogy a műszaki tudományokra épít, de a közgazdászoknak és a jogászoknak is lehetőséget jelent – hangoztatta, majd felhívta rá a figyelmet, hogy emellett a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság is hatással lesz a mostani gólyák életére.

golyabal_131115ml_49.jpg

Ezután Adorján Alexandra, első éves gazdász hallgató vette át a szót, hogy elmondja a gólyaesküt – a többiek őt követve váltak teljes jogú egyetemi polgárrá.
Torma András átadott neki egy virágcsokrot, amivel jelképesen minden gólyalánynak gratulált, majd köszöntötte a Miskolci Egyetem legújabb polgárait: „meghajlok az Önök nagysága előtt!”.

A Hallgatói Önkormányzat részéről Szabady Szabolcs elnök mondott pohárköszöntőt, visszaemlékezve azokra az időkre, amikor ő állt a mostani gólyák helyén.
– Két dolog járt akkor a fejemben. Egyfelől mérhetetlenül büszke voltam, hogy a Miskolci Egyetemre járhatok, másrészről pedig azt vártam, hogy érjen már véget ez az egész, és kezdődjön a buli – tette hozzá tréfálkozva, majd a pezsgőspoharak koccanásával zárult a "hivatalos rész".

golyabal_131115ml_62.jpg

Mielőtt elkezdődött volna az önfeledt ünneplés, a hét másik nagy hírére, a 2014-es EFOTT miskolci megrendezésére reflektálva az idei fesztivál aftermovie-ját vetítették le az aulában, és minden jelenlévőt meginvitálták Miskolctapolcára a jövő nyárra.

A változatos programok során fellépett többek közt Dukai Regina, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, Fluor, a Kozmix, illetve a Happy Gang.
Akik nem táncra vágytak, a Szomszédnéni Produkciós Iroda stand-up fellépését hallgathatták meg, de volt Bál Szépe választás, szimbolikus házasságkötés, tombola, és diákhitel riksa is.Mindenki megtalálhatta tehát a kedévre való kikapcsolódást - Molnár Krisztián logisztikai menedzsment mesterszakos gazdászhallgatónak a pénteki már a harmadik gólyabálja volt, azonban most először vett részt gólyaként. – Azért jöttem el, mert kíváncsi vagyok a színvonalas programokra. A többségük tetszik, de én a retro zenét szeretem, ezért kifejezetten az érdekel – mondta el portálunknak esti terveiről.

K. Cs.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!