Közélet

Elkezdődött a géptervezők és termékfejlesztők éves szemináriuma

2013-11-07 15:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A szakmai konferencia több célú: megszólítani a magyarországi felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat, illetve a vállalatok vezető munkatársait – emellett a jövő mérnökei is bemutatkozhatnak. A Géptervezők és Termékfejlesztők XXIX. Szemináriuma november 7-8. között várja az érdeklődőket a MTA Miskolci Akadémiai Bizottságának Székházában.

Péter József, a szeminárium titkára elmondta, hogy mintegy 500 főt kíván megszólítani a konferencia, melynek nagy részét a magyarországi felsőoktatásban tevékenykedő oktatók és kutatók teszi ki. Mellettük a hazánkban működő vállalatok géptervezéssel és termékfejlesztéssel foglalkozó, vezető munkatársai – köztük a Bosch-tól – is részt vesznek a kongresszuson.

gepesz_konferencia_131107_kcs_012.jpg

A titkár felhívta rá a figyelmet: a felsőoktatási intézményeknek folyamatos érdeke, hogy tudományos kutatómunkát végezzenek. Többek között azért is, mert az elért eredmények a tananyag részévé válhatnak – így a szeminárium előadásai valamilyen formában a hallgatók elé kerülhetnek a jövőben.

A különböző prezentációk bemutatják kutatások eredményeit, olyan tudományos kutatómunkákat, amikből várhatóan PhD vagy egyéb fokozat lesz, illetve a program részét képezi a tananyagfejlesztés is. Zárásként, a kutatás második napján a jövő mérnökei, egyetemi hallgatók fogják bemutatni tudományos munkáikat.

Döbröczöni Ádám, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Gép- és Terméktervezési Tanszékének vezető oktatója szerint azért fontos a konferencia, mert a diákságnak egyre kevesebb közvetlen anyagélménye van.
– A fiatalok egyre kevesebb szöget ütnek be a falba, vagy fúrnak, faragnak, reszelnek otthon kisgyermek korukban. Ezért igen nagy jelentősége van annak, hogy a műszaki ismeretek egyre szélesebb körben teret nyerjenek – fejtette ki, majd felidézett egy régi mondást, miszerint a mérnöki szakma „ajtó a világra, és út a jövőbe”, hiszen a pálya biztos megélhetést jelent Magyarországon és külföldön is.

gepesz_konferencia_131107_kcs_001.jpg

Idén már 29. alkalommal – 1973 óta – rendezik meg az éves Géptervezők és Termékfejlesztők Szemináriumát a MTA Miskolci Akadémiai Bizottságának Székházában.
Összesen 43, nagyrészt valamely ipari kutatómunkával foglalkozó előadást hallgathatnak meg a konferencia résztvevői két napon keresztül.

K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!