Közélet

Miskolcra jön a brit nagykövet

2013-06-19 19:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megyénkbe, illetve Miskolcra látogat Nagy-Britannia magyarországi nagykövete, melynek során az üzleti és kereskedelmi kapcsolatokra is nagy hangsúlyt szeretne fektetni.

Őexc. Jonathan Knott, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete országjáró körútjának keretében e hét csütörtökön (június 20-án) Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe látogat. A nagykövet délelőtt Miskolcon megbeszéléseket folytat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) képviselőivel, valamint Kriza Ákossal, Miskolc polgármesterével. A miskolci látogatás célja a megye és Nagy-Britannia közötti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok élénkítése.

– Borsod-Abaúj-Zemplén megye a brit – magyar üzleti és kereskedelmi kapcsolatok szempontjából sok kiaknázatlan lehetőséget rejthet. Látogatásom célja, hogy ezeket feltérképezzem és elősegítsem a helyi és brit vállalkozások, cégek együttműködését a régióban – mondta Jonathan Knott brit nagykövet, aki a BOKIK székházában előadást tart a Nagy-Britannia és a különböző brit cégek által kínált kereskedelmi és üzleti lehetőségekről, majd a témáról Kriza Ákos polgármesterrel is eszmecserét folytat Miskolcon. 

Miskolci programja után, június 20-án délután, Jonathan Knott Szendrőládra is ellátogat, ahol a Bhim Rao Egyesület Kulturális Központjában megnyitja az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület lakossági fórumát, valamint ellátogat a Bhim Rao Egyesület gombatermesztő üzemébe.

A kisebbségek esélyegyenlőségének támogatása kiemelten fontos a Brit Nagykövetség számára. A FAERLEO Egyesület munkáját évek óta támogatja a Brit Nagykövetség. A szendrőládi látogatás kapcsán Jonathan Knott elmondta: “Nagy örömmel tölt el, hogy most Szendrőládon a FAERLEO és a Bhim Rao egyesületek jóvoltából két sikeres roma esélyegyenlőségi program működését is megismerhetem. Mind a rendvédelmi munkára történő toborzás, mind pedig a gombatermesztő üzem sikeres működése kiváló példája annak, hogyan lehetséges helyi szinten valódi segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű embereknek”.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!