Közélet

Bringás reggelivel indították a napot

2013-05-10 11:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bringazz_munkaba_130510ml_24.jpg

Reggelivel várta a kerékpárral munkába igyekvőket péntek reggel a Kerékpáros Miskolc Egyesület a Széchenyi utcán, ahol kakaós csiga, házi muffin, jeges tea és kávé közül választhatott a sok-sok korán kelő biciklis.A bringás reggeli a Bringázz a munkába! (Bam!) kampány egyik legnépszerűbb eseménye. Idén egy időben 13 budapesti és 13 vidéki helyszínen várták a kerékpárral reggel munkába indulókat. Miskolcon péntek reggel kakaós csiga, házi muffin, jeges tea és kávé volt a „menü” reggel fél 7-től fél 9-ig.

bringazz_munkaba_130510ml_13.jpg

Demeter Péter
már több alkalommal vett részt a miskolci bringás reggelin, ám ennél is régebb óta jár kerékpárral munkába.
– Öt éve járok biciklivel dolgozni, nagyrészt a városi kerékpárvonalon, a munkahelyem is lehetővé teszi, hogy így közlekedjek be. Máshova is kétkerekűvel megyek, emellett versenyszerűen montizok, és zsákos túrákra is eljárunk. Már inkább az frusztrál, ha autóval kell eljutnom valahova. Éves szinten 3500-4000 kilométert tekerek – emelte ki Demeter Péter, aki szerint egyre többen választják a közlekedés ezen formáját, sok „új arcot” lát nap mint nap, és az autósok hozzáállása is sokat javult az utóbbi években.

A bringás hozzátette: sokkal többen vettek részt a közös kerékpáros reggelin is, mint például egy vagy két évvel ezelőtt – jellemzően a 20-30-40-es korosztály.

bringazz_munkaba_130510ml_22.jpg

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium partnereként hatodik éve szervezi meg legnépszerűbb kerékpáros akcióját, a Bringázz a munkába! kampányt. A játék során a résztvevők egy online naptárban gyűjtik letekert kilométereiket, és ha április 22. és május 25. között legalább nyolcszor kerékpárral mennek munkahelyükre (vagy bárhová a városban), a kampány végén díjakat nyerhetnek, többek között repülőjegyet Amszterdamba, a kerékpározás – egyik – európai fővárosába.

S. P.
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-06 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!