Közélet

Búcsú Tarczai Bélától

2013-03-08 16:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tarczai_bela_temetes_1303009_ja_1.jpg

Végső búcsút vettek szerettei és családtagjai Tarczai Béla Gálffy Ignác életműdíjas miskolci fotóművésztől, pénteken. A temetést a Szentpéteri kapui temetőben tartották, de a következő napokban szentmisén, majd polgári búcsúztatóján is megemlékeznek a 91. évesen elhunyt művészről.

A Szentpéteri kapui temetőben helyezték végső nyugalomra Tarczai Béla fotóművészt, pénteken délután. Utolsó útjára családja és közeli barátai kísérték a rövid betegséget követően, február 26-án elhunyt miskolci művészt.

Tarczai Béla Gálffy Ignác életműdíjas fotóművész, emellett az elismerő AFIAP és EFIAP cím birtokosa is volt. A végső búcsú római katolikus szertartás szerint történt, szombaton pedig engesztelő gyászmisét tartanak lelki üdvéért a Minorita templomban, reggel 8 órától.

A fotóművész polgári búcsúztatójára a Miskolci Galéria Feledy-házában kerül sor, március 28-án. A házban, az emlékest ideéig meghosszabbították Tarczai Béla kiállításának nyitva tartását, így az alkotó legszebb műveit március végéig még láthatja az érdeklődő közönség.

A kiállítás zárásán búcsúztatják majd Tarczai Bélát, ahol gyászoló családja köszönetet mond mindazoknak, akik tisztelték a művész munkásságát.

A fotóművész a második világháborút követő nyugati hadifoglyok történetét feldolgozó, a témában megkerülhetetlen kutató. Tizenöt egyéni kiállítása volt, emellett szakírói, előadói és tanfolyamszervezői és vezetői tevékenységet is folytatott – utóbbit a Népművelési Intézet keretén belül.

Tarczai Béla 1922. október 21-én született, Miskolcon. Rövid betegséget követően, 2013. február 26-án hunyt el, Miskolcon.

K. J.
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!