Közélet

Miskolci tanár kapott tehetséggondozásért díjat

2013-03-06 14:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE moldij_endresz_1300306.jpg

Endrész Gyöngyi, a Földes Ferenc Gimnáziumban oktató kémiatanár áldozatos munkáját is díjazta a MOL Új Európa Alapítványa. Az elismerést évről évre olyan áldozatkész tanárok, edzők és szakemberek kapják, akik számtalan fiatal tehetséget, későbbi sikeres sportolót vagy művészt indítottak el a pályájukon.

A most díjazott nyolc pedagógust a 2012-ben beérkezett több mint ezer jelölt közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki. A díj erkölcsi és anyagi elismerés egyben, melynek értéke személyenként 500 ezer forint.
„Testesítsd meg azt, amit tanítasz, és csak azt tanítsd, amit megtestesítesz. Az elismerésben részesülő négy tanár és négy edző tökéletesen képviseli mindezt, sőt többet is, jobb szakembereket elképzelni sem tudok a gyermekeink és a jövő nemzedéke számára. Erre a példamutatásra pedig ma óriási szükség van” – mondta el Somlyai Dóra, az alapítvány kurátora a díjátadón.

A 2012. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat – mások mellett – Endrész Gyöngyi, a Földes Ferenc Gimnáziumban oktató kémiatanár is átvehette. 28 éve tanít a miskolci intézményben, idén érettségizteti osztályfőnökként a hatodik osztályát. Számos diákja jutott be az OKTV és a rangos Irinyi kémiaverseny döntőjébe, utóbbiban öt alkalommal első helyezést értek el. Eddig négy tanítványa vett részt a Nemzetközi Kémia Diákolimpián. Szigorú és következetes tanár, ugyanakkor jól ért a kamaszok nyelvén, tudja őket motiválni. Részt vett a kétszintű érettségi kidolgozásában, társszerzője és lektora érettségire felkészítő tankönyvnek és feladatgyűjteménynek.minap.hu
kezdőképünk a díjátadón készültAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-04 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!