Közélet

Egészségturizmusra alapoz az új tapolcai szálloda

2012-12-10 14:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dent-hotel_121210ml_14.jpg

Toronydaru jelzi, hogy nagyszabású építkezés zajlik Miskolctapolcán, a Csabai úton. Egy innovatív, gyógyturizmusra szakosodott szálloda készül, amelynek ünnepélyes keretek közt hétfőn tették le az alapkövét.

– Ötven férőhelyes, négy csillagos, wellnesszel ellátott szálloda épül, amelyben három fogászati rendelő, diagnosztikai és kiszolgáló résszel kiegészített fogászati részleg is működik majd – jelentette be sajtótájékoztatón Zsúdel Tamás, a Dent Hotel Kft. ügyvezető igazgatója. Nem titkolt céljuk, hogy fogászati turisztikai vendégeket próbálnak Miskolcra, a szállodába csábítani. Elsősorban az Egyesült Királyságból, ezen belül is Londonból szeretnének vendégeket toborozni. Komplex szolgáltatási csomagot állítanak össze, mely keretében 7-10 napot töltenének a fogfájós vendégek a szállodában. A kezelés mellé szabadidős programot is szerveznek a számukra.

–Saját erőből, jól felépített marketinggel szeretnénk ide vonzani a betegeket – válaszolta a vendégek Miskolcra csábításával kapcsolatos kérdésünkre az ügyvezető, aki kiemelte, hogy a nyaralással egybekötött egészségügyi csomag révén egyúttal nemcsak a szálloda, hanem Miskolc jó hírét is viszik majd az elégedett vendégek.

dent-hotel_121210ml_07.jpg

Mint megtudtuk, a pályázatot 2009-ben adták be a fejlesztési ügynökségre, 2010 májusában kapták meg a támogatási okiratot. A projekt 844 millió forint összköltségű, amihez 303 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. A beruházásnak – a jóváhagyott kiviteli terveknek megfelelően, és az építési engedélyben meghatározott feltételek alapján – a szerződésben vállalt határidőig, azaz jövő november 30-áig el kell készülnie. A tervek szerint a szálloda kihasználtsága az 5. működési évben el fogja érni a 75 százalékot, ami egyébként nagyon jónak számít, tehát magasra tették a lécet.

dent-hotel_121210ml_22.jpg

A sajtótájékoztatón részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is. Költői kérdéssel indította felszólalását, nevezetesen: miért jó ez Miskolcnak? 
– Tavaly átadtunk Tapolcán két nagy hotelfejlesztést, tudtommal szép nagy a forgalmuk – emlékeztetett a közelmúltra a polgármester, majd hozzátette, a válság idején nem könnyű újabb hotelokat megtölteni vendéggel, azonban a most épülő szálloda egy új szegmenst hoz be a kínálatba, nevezetesen az egészségügyi turizmust. Aki ebbe fog, az általában a fogászattal kezdi. Hévízt hozta példaként, ahol reumatológia mellett fogászat is működik. A polgármester reményei szerint azonban ez csak az első lépés lesz, és más egészségügyi szolgáltatással is bővíthető lesz a kínálat. Orvosként, egészségügyi menedzserként és polgármesterként is támogatja a kezdeményezést.
A sajtótájékoztatót követően a vendégek jelenlétében Zsúdel Tamás és Kriza Ákos ünnepélyesen lerakta a már épülő szálloda alapkövét.

A tervek szerint a szálloda közvetlenül minimum 20 helyi, térségbeli munkavállaló foglalkoztatását biztosítja majd. Működésüket, a vendégek érkezését remélhetően érzékelik majd a miskolci turisztikai, kulturális szolgáltatók is.

Cs.L.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-20 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!