Közélet

Mikor lesz végre nyugalom az Avasiban?

2012-06-27 17:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avasigimi_alairas_120627_tv-1.jpg

Augusztus elsejével új igazgatója lesz az Avasi Gimnáziumnak. Miközben néhányan még gyűjtik az aláírásokat a régi igazgató mellett, egyre több pedagógus és szülő fogalmazza meg, hogy nyugalmat szeretne, és elege van a csatározásokból, amelyben az iskola jó híre szenvedhet csorbát. Közben egyeztetés kezdődött az iskola igazgatójával és helyetteseivel. A humán főosztály vezetője azt mondja, a nyugodt átmenet az intézmények érdeke is.

Aláírásgyűjtést szervezett a szülők egy csoportja szerda délelőtt az Avasi Gimnázium előtti téren, ezzel az eddigi igazgató mellett kívánnak kiállni. Bár a szülők nem akartak nyilatkozni, azt elmondták, hogy levelet fognak eljuttatni Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak. A szülők azt is közölték: tudják, hogy ezzel nem változtathatják meg a döntést.

Az iskolában már régóta feszült a helyzet. A múlt héten azonban úgy döntött a képviselő-testület, hogy Arday István 15 éves igazgatói megbízatása után Schmidtné Törő Ágnest bízzák meg az intézmény irányításával.

Az általunk megkérdezett pedagógusok többsége – szakmai szempontok alapján – ma már csak egyet akar: nyugalmat az iskolában.

– Két gyermekem járt ide. Amit én szülőként értéknek láttam ebben az iskolában, az a magas szintű pedagógiai munka, amit itt nagyon sok kolléga végez – mondta érdeklődésünkre Miléné Kisházi Edit. – Azt gondolom, hogy egy iskola továbbélése szempontjából ennek a rendkívül elkötelezett, értékorientált, ugyanakkor nyugalmat és higgadt légkört biztosító légkörnek kellene megmaradni.

avasigimi_alairas_120627_tv-2.jpg

Csabalik Zsuzsanna azt fájlalta, hogy most egy igazgatóváltás miatt kezdenek elhíresülni.
– Hogy ennek milyen következményei lesznek, az egyelőre beláthatatlan. Mindenesetre a tantestület nagy része további nyugodt munkát szeretne, biztonságos légkörben nevelni tovább a gyerekeket ugyanazon a magas színvonalon, ahogy azt eddig tettük – hangsúlyozta.

Az ügyben megkerestük a fenntartó önkormányzatot is. Papp Zsolt, a humán főosztály vezetője azt mondta, hogy mivel az önkormányzatnak, a szülőknek, a diákoknak és a tantestületnek is az az érdeke, hogy nyugalom legyen az intézményben, ezért azonnal egyeztetések kezdődtek az érintett felek között.

– Ma például az iskola igazgatójával, illetve igazgatóhelyetteseivel is beszéltünk. Teljes mértékig egyetértettünk abban, hogy a nyugalom, a nyugodt átmenet az érdeke az intézménynek is – mondta Papp Zsolt. – Ők ígéretet tettek arra, hogy a maguk eszközével a nevelőtestületben és a szülőknél is igyekeznek ezt a nyugalmat erősíteni, kialakítani, mert az átmenet egyik esetben sem könnyű, de jövő szeptemberben úgy kell elindulnia az Avasiban is a tanévnek, hogy a diákok semmiféle hátrányt ne szenvedjenek – hangsúlyozta a főosztályvezető.

Az intézmény új vezetője augusztus 1-jétől tölti majd be tisztségét.

Nagy E.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

 • 2012-06-28 01:06

  robert2

  A zsírpacni matek-fizika tanár gyomorfekélyt kapott a sok piától.Olyan hülye volt hogy nem értettem hogy taníthat.Ardayka azzal kezdte minden mondatát hogy az avasi gimiaz első tízben van Magyarországon.Utána gondolva röhögnöm kell.A jobbik párt meg [ tovább ... ]
 • 2012-06-28 01:00

  robert2

  Érettségi előtt bors.. tanárnő felajánlotta nekünk pénzért a "segítségét".Az nagy komcsi volt.Később találkoztam olyannal aki úgy emlékszem semmit sem tudott de közepesen érettségizett.Szerinte valóban segített.A bajuszos faszi igazgató helyettes vol [ tovább ... ]
 • 2012-06-28 00:53

  robert2

  Ardika ?ha az a régi földrajz tanár akkor köszönöm neki hogyellopták a volt tanáraim a bizonyítványomat a"páncél szekrényből". Az idegbeteg tanárok meg sík idióta komcsi igazgató helyettesek remélem vele együtt mennek a francba. Már tíz éve várom hog [ tovább ... ]
 • 2012-06-27 19:00

  Tompa Sándor

  Ha nem Kriza lesz a polgármester. Neki mennie kell, osztálytársaival, barátaival együtt.

Miskolc TV mai műsora

2018-01-18 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!