Közélet

A Mária úton járnak

2012-04-28 11:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE maria-ut-zarandokok120426ml_02.jpg

Újabb zarándokcsapat érkezett csütörtökön Miskolcra. Nem sok időt töltöttek azonban a városban, pénteken indultak is tovább, hiszen a Csíksomlyóig vezető útból még rengeteg van hátra – ráadásul egyre közeledik a csíksomlyói búcsú ideje.

A spiritualitást, a mindennapok hajszájából való kiszakadást keresők kedvelt útvonala az összesen mintegy 1400 kilométert kitevő Mária út. Az ausztriai Mariazellt és az erdélyi Csíksomlyót összekötő zarándokutat azonban „részleteiben” is többen vállalják – így tett a minap Miskolcra érkezett 16 fős csoport is.

maria-ut-zarandokok120426ml_06.jpg

Mint Farkas József fafaragótól, a zarándokcsapat egyik tagjától megtudtuk, a Mária utat járó kis csapatuk létszáma szinte nagyobb településenként változik. A fővárosból négyen indultak neki a hosszú útnak, majd Egerben 26 fővel bővült a létszám, de közben hosszabb-rövidebb etapokon újak is csatlakoztak hozzájuk. Miskolcra azonban már csak 21-en érkeztek meg, majd miután több nevezetességét megtekintettek a városban, indultak is tovább.

– A cél természetesen Csíksomlyó, szeretnénk az ottani, május 26-ai búcsú előtt megérkezni a településre. Összesen 40 naposra terveztük az utat – hangsúlyozta Farkas József.
Az azóta már Szirmabesenyőn, a település polgármesterénél vendégeskedő zarándokok nevében is Farkas József elmondta, lelkük üdvösségéért, hitük gyarapodásáért és az országunk sorsának jobbra fordulásáért indultak útnak.

K. I.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-24 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!