Közélet

A rendőröknek jól jön a C lista

2012-04-12 08:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tetemvar-120305ml_15.jpg

Remélhetően befellegzett az úgynevezett dizájner drogoknak a C-lista hivatalos közzétételével, ugyanis a konkrét vegyi képletek helyett ezt követően a hallucinogén anyagok hatóanyagát tiltja a rendelet, tehát a keverési arányok megváltoztatásával nem lehet kibújni a jogi felelősség alól. A rendőrség reményei szerint minden értelemben tisztul a kép.

– A C-lista április 3-án lépett hatályba. Annyira friss ez a kormányrendelet, hogy az alkalmazásával kapcsolatban még nincs gyakorlati tapasztalata a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak – közölte érdeklődésünkre Dobi Tamás, a főkapitányság kommunikációs munkatársa. – Eddig is hatékonyan léptünk fel ezen a területen, de a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a listának köszönhetően egyszerűbbé és hatékonyabbá válik a munkánk. Ennek köszönhetően világosabb lesz az összkép. Ezért a rendőrség pozitívan fogadta a lista megjelenését – kommentálta a történteket.

Ezzel kapcsolatban rákérdeztünk arra a konkrét esetre is, amikor egy külföldi érdekeltségű miskolci „ajándékboltban” – a fővároshoz hasonlóan – tavaly nyáron hallucinogénnek tűnő szereket forgalmaztak és a hatóságok csak vért izzadva tudták az üzletet bezáratni. A rendőrség ezzel párhuzamosan nyomozást indított. 

– Annyit mondhatok el az említett ügyről, hogy a végéhez közeledik a nyomozás. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján várhatóan hat gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal él majd a rendőrség. A pontos tényállást csak a nyomozás lezárását követően ismertethetem – fejezte be a tájékoztatást Dobi Tamás.

Cs. L.
Fotó: Mocsári L. illusztrációjaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!