Közélet

Közeleg a húsvét – a piacok forgalma növekszik…

2012-04-05 09:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE piac_husvet_120404_ja_2.jpg

…, de lassan. A Búza téri piacon járva eladókat és vásárlókat kérdeztünk arról, hogyan változtak egy év alatt az ünnepi bevásárlási szokások. Szinte egyöntetű a vélemény: kevesebb a pénz, így az ünnepi terítékre is kevesebb kerül.

– Ezen a héten azért már érzékeltünk némi forgalomnövekedést – mondta Domonkos Attiláné, üzletvezető. A hagyományosnak nevezhető húsvéti ételek, mint a kötözött sonka, a tarja vagy a parasztlapocka idén is jól fogy elmondása szerint, a vásárlók ragaszkodnak ugyanis a hagyományos füstölésű termékekhez.

– Inkább kevesebbet vesznek, de a minőségre odafigyelnek – hangsúlyozta.

piac_husvet_120404_ja_4.jpg

A korábbi években egyébként már a húsvét előtt jóval korábban, legalább 2 héttel az ünnepet megelőzően forgalomnövekedés volt tapasztalható, most azonban később indult be a forgalom. Ugyan még előttünk van az ünnep, az már most látható, hogy nagy valószínűséggel kevesebb bevétele lesz az üzleteknek, mint tavaly ilyenkor. Mind eladói, mind vevőoldalon egyöntetűen annak tulajdonítják a forgalomcsökkenést, hogy kevesebb pénz áll a vásárlók rendelkezésére. Ónodi Gábornét vásárlás közben szólítottuk meg. Elmondása szerint a húsvétra csak pénteken kezd el készülni, azt viszont már most tudja, hogy kevesebbet fog költeni az ünnepre, mint korábban tette. Orchovszky László hozzátette azonban, hogy ugyan emelkedtek az árak, de ha jól osztják be a pénzt, akkor jut füstölt sonkára és tarjára is.

– A bevételem eddig nagyjából annyi, mint tavaly, az eladott tojásszám azonban nem éri el a korábbit – mondta Szálkai Péter, aki kistermelői tojásokat ad el a piacon. Tapasztalatai szerint aki korábban akár száz tojást is megvett, az most a felét is alig viszi el. Az arányok jól szemléltetik a vásárlói kedvet – és az árak emelkedését is.

– Szerintem ma már inkább kényszerünnep a húsvét, nincs pénze az embereknek ilyenekre – mondta.

Kujan I.
Fotó: Juhász Á.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!