Közélet

Védelem a város nevének az interneten is

2012-03-13 10:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Jobban szeretné védeni az önkormányzat a Miskolc nevet, illetve a város címerét és zászlaját, ezért a jövő heti közgyűlésen módosítják az ezek használatára vonatkozó önkormányzati rendeleteket.

Miskolc város közgyűlésének a város nevének használatáról szóló önkormányzati rendelet értelmében, „Miskolc város nevét, ennek ragozott, rövidített, mozaikszós, vagy toldalékos formában történő használatát bármely jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet elnevezésébe, rendezvényei címében csak előzetes engedély alapján veheti fel, illetve használhatja”. Az 1994-ben született rendelet azonban még nem tért ki a város nevének elektronikus használatára, valamint ennek szabályozására, ezért vált indokolttá a rendelet módosítása. A szabályozást most kiterjesztik a tervek szerint az elektronikus tájékoztatási eszközökön, valamint domain nevekben történő megjelenítésre.

A rendelet értelmében jogosulatlan elektronikus használat esetén is szabálysértési eljárást kezdeményezhet a polgármester. A rendelet módosításával az elektronikus felhasználás szabályai egyértelműen meghatározottakká válnak, melynek hatására az igénylés, valamit szükség esetén az eljárások lefolytatása is gyorsabb lesz.

A tervezet szerint egyébként a névhasználati kérelem beadása illetékmentes lesz, a névhasználatért díjat fizetni nem kell. Ugyanebből a megfontolásból módosítaná a közgyűlés a város címeréről és zászlójáról szóló rendeletet is. Ez ugyanis szintén nem tér ki egyértelműen az elektronikus használatra és annak szabályaira. Ennél a rendeletnél az elv és a szabályok megegyeznek majd a névhasználati rendeletben született módosításokkal.

H. I.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!