Közélet

Kedden is támadott a tél Borsodban - videóval frissítve!

2012-02-07 09:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ho_37_ut_120207_ja_1.jpg

Forgalomkorlátozás volt kedden a hóátfúvások miatt a 37. sz. főúton Gesztely és Bekecs között. A katasztrófavédelem és a rendőrség a forgalmat szakaszosan, felvezetéssel, konvojban engedte át a fenti útszakaszon a reggeli órákban. Az utak tisztításán folyamatosan dolgoztak, több települést ki kellett szabadítani a hó fogságából.

Mikes Csaba, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságának üzemeltetési-fenntartási osztályvezetője délelőtt súlyosnak nevezte a helyzetet, mint portálunknak elmondta, folyamatosan, több géppel dolgoztak a helyszínen.Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője délelőtt arról tájékoztatott, hogy akkori információik alapján járhatatlan volt az út Girincs és Kesznyéten, Mezőcsát és Tiszakeszi között. Ugyanez volt a helyzet a tiszatarjáni bekötőúton, valamint Tiszalúc és Hernádnémeti, Abaújkér és Aranyospuszta, Pere és Abaújszántó, Vimány és Fony között is.

ho_37_ut_120207_ja_7.jpg

Az erős szél okozta hófúvás miatt hat településre jó ideig nem lehetett bejutni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és további utak váltak járhatatlanná. Komoly gondok voltak a vasúti és a közúti közlekedésben is. A hó fogságába került Tiszatarján, Tiszakeszi, Dámóc, Őrhegy, Lácacséke és Zemplénagárd is. Később javult a helyzet, s már csak három település - Őrhegy, Zemplénagárd és Kiscsécs - volt megközelíthetetlen a hófúvás emelte hótorlaszok miatt, délutánra pedig valamennyi települést sikerült kiszabadítani a hó fogságából.

– Kérjük, csak az induljon útnak autóval a veszélyeztetett területeken, akinek feltétlenül szükséges! Tankolják tele a járműveket, figyeljék a közleményeinket. Az érintett útszakaszon pedig lehetőség szerint fegyelmezetten, az irányításnak megfelelően közlekedjenek – hívta fel a figyelmet Rinyu Zsuzsanna.

Hóhelyzet a 37-es úton

Szepesi S.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!