Közélet

Szerződést hosszabbítana a Holdam

2011-10-16 09:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az egykoron patinás Weidlich-palota épülettömbjében működik április óta a kisgyermekes családanyák számára közösségi teret, programokat biztosító Holdam Udvar. A civil egyesület arra kéri a városi közgyűlést, hogy tekintettel a felújításokkal kapcsolatos pályázatok kifutására 2019-ig biztosítsa számukra az ingatlant.


A Holdam Udvar lehetőséget biztosít arra, hogy a kisgyermekes szülők a belvárosban kulturált és higiénikus körülmények között tisztába tehessék, megetethessék gyermekeiket, valamint folyamatosan szerveznek különböző kulturális, illetve életmóddal kapcsolatos programokat számukra. Az áprilisi nyitás óta sikerült létrehozniuk egy mamabarát kuckót, ahol a rendszeresen bejáró kismamák közössége is formálódóban van.

A napirendi javaslat szerint a miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén vitatják meg Kriza Ákos polgármester által jegyzett A Holdam Önsegítő és Ismeretterjesztő Egyesület részére helyiség biztosítására címet viselő előterjesztést. Az egyesület kéri a városi önkormányzatot, hogy az ingatlan továbbfejlesztésével kapcsolatos pályázati határidőre tekintettel 2019-ig hosszabbítsák meg a helyet számukra, amihez módosítani kell a jelenlegi bérleti szerződést.

Ehhez érdemes tudni, hogy az egyesület annak idején vállalta, hogy a 66 négyzetméteres, leromlott műszaki állapotú, több éve üresen álló helyiség állagmegóvását, karbantartását, szakaszokban történő felújítását. A tulajdonosi döntést követően 4,1 millió forint értékű beruházást hajtottak végre a helyiségcsoporton. Azonban tennivaló még bőven van. Elég csupán azt említeni, hogy főzésre nincs lehetőségük az épületben a kismamáknak, csupán az otthonról hozottat tudják megmelegíteni, vagy hideget tudnak készíteni a konyharészben. Az egyesület, mint az előterjesztésből kiderült a műemlékvédelem alatt álló portál cseréjét is tervezi, amely további 2,5-3 millió forint nagyságrendű kiadást jelent majd.

A jelenleg hatályos bérleti szerződés módosítását követően az egyesület vállalta, hogy havi nettó 10 ezer forintos, kedvezményes bérleti díjat fizet. Az anyák kulturált helyhez juttatásán túl járulékos hasznot is elkönyvelhet a helyhatóság: a felújításához kapcsolódó beruházások növelik az önkormányzati ingatlanvagyon értékét, a helyiségcsoport üzemeltetési, karbantartási és egyéb költségei a használót terhelik, így nem jelent terhet a város számára.

Cs.L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!