Közélet

Ünnepi istentisztelet a megújult Kakas-templomban

2011-09-16 13:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Befejezéshez közeledik a Kossuth utcai református templom nagyrészt európai uniós forrásból finanszírozott rekonstrukciója. A külső homlokzattal már korábban elkészültek az építők, a belső munkákat pedig folyamatosan végzik. A takarítás is elkezdődött, mert vasárnap jubileumi ünnepségre készül a gyülekezet.

kakas_templom_110914_ja_12.jpg
A hatalmas, mintegy 5000 légköbméteres belső teret több tízmilliós költséggel, szinte teljesen felújítják. November közepére várhatóan elkészül a korábban kiszerelt, és Németországba szállított orgonasípok felújítása is. A templomban új erősítő berendezést szerelnek fel, de már eddig is sok tennivalóval végeztek a szakemberek. Elkészült a festés, elvégezték a portalanítással járó feladatokat. Komoly munkát jelentettek a fali vezetékcserék, az érintett falrészek kijavításai, lefestései is.

kakas_templom_110914_ja_10.jpg

A hívek rendkívüli áldozatkészségének köszönhetően a templom rendbe tétele folyamatosan zajlik, a napokban már sokan takarítanak, tisztogatják a padokat. Érthető a sietség, hiszen jubileumi ünnepségre készül a gyülekezet. A vasárnap tíz órától Szabó Sándor református lelkipásztor belvárosi gyülekezeti szolgálatának 30. évfordulójára emlékező hálaadó istentisztelet veszi kezdetét. Az eseményen Tőkés László püspök hirdet igét, és Szászfalvi László államtitkár mond ünnepi köszöntőt.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-01 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!