Közélet

A Jobbik megvonná a tiszteletdíjat - szocialista reagálással

2011-09-01 15:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A miskolci közgyűlés jobbik frakciója azt javasolja, hogy azoktól a képviselőktől, akik nem vesznek részt a bizottsági, és közgyűlési munkában vonják meg a tiszteletdíjat. A szocialisták szerint le akarják járatni őket.

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben felértékelődik egy megyei jogú város gazdasági bizottságának szerepe és munkája, mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján a közgyűlés jobbik frakciója.

Szegedi Márton frakcióvezető, és egyben a pénzügyi bizottság elnöke ezért különösen nehezményezte, hogy határozatképtelen volt kedden a bizottság, ugyanis öten hiányoztak róla. Pedig a bizottság vezetője szerint fajsúlyos, és húsba vágó témákról tárgyaltak volna. Kiemelte, hogy a bizottság három szocialista tagjának távolmaradása nem egyedi eset, és nem is jelezték ezt előre, amit különösen felháborítónak tartanak. Azt is elmondta, hogy, ha mégis jelen vannak a bizottság ülésén, akkor csak fölösleges vitákkal nehezítik a munkát, ahelyett, hogy konstruktívan segítenék azt.

A tájékoztatón – melyen Pakusza Zoltán és Jakab Péter is részt vett – elhangzott: a jobbik számára fontos, hogy részt vegyenek a munkában, főleg most, amikor nagyon nehéz helyzetben van a város. Ezért elfogadhatatlannak tartják, hogy egyesek ezt nem teszik meg. Véleményük szerint egyetlen munkahelyen sem megengedett, hogy a dolgozó ne járjon be rendesen, ezért a Szervezeti és Működési Szabályzat gyökeres változtatására van szükség. Frakciójuk Kriza Ákos polgármesterhez fordult egy javaslattal. Azt kérik, tételesen vizsgálják át, hogy a képviselők hogyan vesznek részt a bizottságok és a közgyűlés munkájában, és aki nem végzi rendesen a munkáját, attól vonják meg a tiszteletdíjat, az összeg pedig a költségvetést gyarapítsa.


Szocialista reagálás

Simon Gábor, a közgyűlés szocialista frakciójának vezetője közleményben reagált a Jobbik sajtótájékoztatóján elhangzottakra, melyben azt írja, Bartha György képviselő és Szihalmi Péter bizottsági tag előre jelezték, hogy családi, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudnak részt venni az ülésen, míg Fodor Zoltán képviselő 15 percet késett – de addigra már vége volt az ülésnek.

Hozzáteszi: a három szocialista bizottsági tag alkalmazottként dolgozik, kötött munkaidőben, ezért sajnálatosnak nevezi, hogy „Szegedi Márton meglehetősen rugalmatlanul, munkaidő idejére hívja össze a bizottsági üléseket.” Bízik benne, Szegedi Márton „nem szándékosan teszi azt, amit tesz, csak azért, hogy ezzel is az MSZP-s bizottsági tagokat hozza kellemetlen helyzetbe”.

A közlemény kitér arra, bizottsági tagjaik igyekeznek úgy intézni munkahelyi dolgaikat, hogy eljussanak az ülésekre, ami nem mindig sikerül. Simon Gábor azt is megjegyzi, előfordult az áprilisi közgyűlésen, hogy a Jobbik frakció saját előterjesztéséről nem szavazott, mert a végszavazáskor már nem tartózkodtak a teremben.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-25 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!