Közélet

Zöld Nyíl: javították a belvárosi hibákat

2011-06-27 18:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zoldnyil-pressbeton110627ml4.jpg

Rendben megindult a hétvégi vágányzárt követően a villamosforgalom a Selyemrét és a Malomszög között, ezzel együtt a villamospótlás június 16. óta megszokott rendje is helyreállt.

Csontos Ágnes pr-menedzser a minap.hu-nak elmondta:  a Tüzér-Thököly utca közötti szakaszon négy helyen kellett síntörést javítani, ebből egy alkalommal, a vasúti aluljárónál a sínt is ki kellett cserélni. Több hibát polgármesteri bejárás eredményeképp javított a kivitelező.
– Ilyen volt az említett aluljáró vízelvezetése, és a pressbeton burkolat helyreállítása is – mondta a menedzser. Ez utóbbi helyszíneken a kivitelező eltávolította a hiba elhárítása után lerakott ideiglenes burkolatot, majd szombaton a szakkivitelező megépítette a szálerősített betonszerkezetet, színezte a felületet, végül pedig belenyomta a kockakő mintát.

Túl ezen a dilatációs hézagokon is tovább dolgoztak, javították a rugalmas hézagkitöltéseket a sín és a burkolat között, javították a repedezett burkolatokat is az öntött aszfalt burkolatok esetében, és a felsővezetéket is beszabályozták.

zoldnyil-pressbeton110627ml2.jpg

– Fontos, hogy ezek csak a vágányzár alatt elvégezhető feladatok voltak, néhány munkafázis azonban folyamatosan zajlik. Ilyen például a a Selyemréti megálló észrevételek alapján történő  javítása, végleges arculatának és állapotának megfelelő kialakítása – mondta Csontos Ágnes. A síntöréseknél pedig még hátra van az aszfaltburkolat helyreállítása.

Tajthy Á.

Fotó: Mocsári L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!