Közélet

Gyújtogattak és lövöldöztek az egri professzorok Miskolcon! Videóval!

2011-04-11 16:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kemiaora1.jpg

Tüzet gyújtottak, flakonokat lövöldöztek, és különböző látványos kémiai kísérleteket mutattak be a napokban az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Karának tanárai, egy rendhagyó kémiaóra keretein belül a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban.

Az ingyenesen megtekinthető program a Kémia Nemzetközi Éve alkalmából jött létre a miskolci VOKE Vörösmaty Művelődési Házban, ahol először az iskolások, majd a felnőttek tekinthették meg a különböző látványos kísérleteket, felsoroló előadást. A piromániás-, italos-, reklám-, és military- kísérletek hamar felkeltették a jelenlévők érdeklődését, hiszen az előadók szinte minden apró trükköt megmutattak a közönségnek.

kemiaora2.jpg

Az előadás alatt bemutatták, hogyan tűnnek el az amerikai filmekben a ninják, amikor füstöt képeznek, ami elrejti őket. Sor került lövöldözésre is, persze csak vattával és kémcsőből, és a jelenlévők azt is megtudhatták, hogyan kell vízből sört készíteni. A bemutató és a kémiai „hókusz-pókusz” itt még nem ért véget, ugyanis a két tanár azt is bemutatta, hogyan lehet egy kis tárgyból nagyobbat nyerni, amivel a tömegmegmaradást szerették volna jelképezni. Ugyanis a tárgy nem lett nagyobb tömegű, csak térfogatában változott meg a bemutató alatt. A közérthető, humoros előadás nagy sikert aratott, és játszva, látványos elemekkel tanulhatott mindenki, aki részt vett az eseményen.

Vajtó László
Rendhagyó kémiaóra a Vörösmarty iskolában 1.

Rendhagyó kémiaóra a Vörösmarty iskolában 2.

Rendhagyó kémiaóra a Vörösmarty iskolában 3.

Rendhagyó kémiaóra a Vörösmarty iskolában 4.

Rendhagyó kémiaóra a Vörösmarty iskolában 5.

Rendhagyó kémiaóra a Vörösmarty iskolában 6.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!