Közélet

Demonstráltak a piaci kereskedők – videókkal!

2011-02-28 15:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új őstermelői piacot nyitna a város a Búza téren, ami ellen a jelenlegi piac kereskedői tiltakoznak. Hétfőn délben demonstrációt is szerveztek a városháza elé, noha kedden megbeszélésre várja őket Kriza Ákos polgármester.

piacdemonstracio2.jpg
Mint arról szintén beszámoltunk, a Búza téri piacon valamivel több, mint száz kereskedőnek van üzlete, asztala, akik úgy érzik, becsapták őket a piac felújítása után, és jelenleg rossz körülmények között, drága bérleti díjak mellett árulnak, az új piac megnyitása pedig végképp tönkreteheti őket.
– A városvezetés tudja, hogy milyen gondok vannak a piacon. Kriza Ákos polgármesternek már a megválasztása utáni napokban is komoly lépéseket kellett tennie annak érdekében például, hogy ne kapcsolják ki az áramot – nyilatkozta Dobos Tímea, a városháza sajtószóvivője a múlt héten portálunknak. – Ugyanakkor, mint ismert, a piacot üzemeltető Miskolc Piac Zrt.-ben csak 33 százalékos tulajdonrésze van a városnak. Emiatt a rendkívül előnytelen tulajdonosi konstrukció miatt a város lehetőségei korlátozottak, így akkor sem vihetné oda be az őstermelőket, ha nem lenne annyira beszűkült a piac területe.

Ennek ellenére folyamatos az egyeztetés a többségi tulajdonos Ikeron Zrt.-vel, illetve jogászok, közgazdászok segítségével keresi a megoldást a város vezetése. Március 1-jén Kriza Ákos találkozót is kezdeményezett a piaci kereskedőkkel.
A kereskedők hétfőn mégis demonstrációt tartottak a Városháza előtt, ahol Pfliegler Péter alpolgármester hallgatta meg az észrevételeiket, és vette át a petíciójukat, szintén ígéretet téve rá, hogy mielőbb megoldást találnak a problémára – sajnos, kisebbségi tulajdonosként korlátozottak a lehetőségeik.

piacdemonstracio1.jpg

A kereskedők petíciójukban és szóban is megerősítették, hogy továbbra sem szeretnék az új őstermelői piacot, az igazi őstermelőknek továbbra is lehetőséget biztosítanak a csarnokban, hogy árulhassanak. A helyszínen újra elmondták korábbi ígéretüket is: nem fizetnek addig bérleti díjat, amíg nem kapnak ígéretet arra, hogy nem lesz új piac.

Demonstráltak a Búza téri piac kereskedői 1.

Demonstráltak a Búza téri piac kereskedői 2.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-02 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!