Közélet

Forrt a bor Görömbölyön - videóval!

2011-01-23 16:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gorombolyforraltbor_6.jpg

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezte meg a Görömbölyi Borbarátok Egyesülete az I. Forralt Bor Versenyt és Tepertő Napot január 22-én, szombaton.

A görömbölyi művelődési ház előtti téren több, mint húsz csapat gyürkőzött neki, hogy a verseny szabályai szerint tíz liter bort forraljon és ízesítsen meg a saját szája íze szerint. Persze, ha már tüzet gyújtottak a csapatok nagy része nem állta meg, hogy valami harapnivalót is ne „rottyantson össze”. Volt, aki illeszkedve a naphoz tepertőkrémes kenyérrel verte el a saját és a kilátogatók éhét, de olyan csapat is akadt, ahol őzhús illatozott a bográcsban.

gorombolyforraltbor_12.jpg

Mondhatnánk, hogy a csípős, hideg idő nem kedvezett a szabadtéri eseményeknek, de kifejezetten jót tett a forralt bor versenynek, minden kilátogató gőzölgő pohárral a kézben sétált és nézelődött. Az pedig bizony nem volt mindegy, hogy kinél mennyi bor fogy. Amellett ugyanis, hogy a szakmai zsűri az ízösszeállítás alapján hirdetett győztest, a közönség is díjazhatott – éppen azzal, ha valaki borát mihamarabb elfogyasztotta.
A bor mellett pedig meg lehetett kóstolni a friss, ropogós tepertőt, fehér kenyérrel és savanyú uborkával, de egyéb ételben sem volt hiány, éhen nem maradhatott senki. Aki pedig kultúrálódni is szeretett volna a bor hörpölgetése közben, az szintén jó helyen Görömbölyön, a színpadon ugyanis egymást váltották a fellépők. Közönség elé léptek a görömbölyi óvodások, a Görömbölyi Hagyományőrző Gyermek Néptánc Együttes, Heffner Attila, a görömbölyi és hejőcsabai iskolák gyerekszínjátszói, a Tapolcai Vegyes Kórus, a Görömbölyi Színkör, a Görömbölyi Népdalkör, a Számadó Zenekar, a Gárdonyi Táncház és a Gárdonyi Nyugdíjas Népdalkör, a Motiva Zenekar, a Bohemian Betyars.

gorombolyforraltbor_9.jpg

A színpadi programok mellett régi mesterségek bemutatója, népi gyerek játszóház szórakoztatta a megjelenteket. Akik igen jól érezték magukat, így nem is lehet kéréses, hogy Görömbölyi Forralt Bor Verseny és Tepertő Nap lesz jövőre is!

Fotók ITT!

Horváth Imre


Forraltbor fesztivál Görömbölyön


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-19 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!