Közélet

A betlehemi lángot fogadták

2010-12-19 20:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ünnepi műsor keretében fogadták a betlehemi lángot Miskolcon a minorita templomban a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai, hogy aztán továbbadják a miskolciaknak.

betlehemilang5.jpg
1986 óta minden december derekán Betlehemben, a Születés temploma mécseséről gyertyát gyújtanak, és elindul a láng útjára, továbbadva kézről kézre, hogy karácsony estéjére mindenhová eljusson. Miskolcra Bécsből hozta el a diósgyőri Kolping család és Szitárcsik Anna, a Miskolci Gráciák titkára.

betlehemilang4.jpg

A láng fogadására rendezett ünnepségen a Minorita templomban Pelczné dr. Gáll Ildikó, Európa parlamenti képviselő, a Gráciák elnöke beszédét azzal kezdte: sok álmot szőttünk, sok tervünk megvalósult, de ne legyünk elkeseredve, ha nem minden álmunk vált valóra. Ünnepre készülünk, ez az elcsendesedés, a várakozás időszaka. Mindenkinek mást jelent a betlehemi láng, van, akinek Krisztus szellemiségét, a szeretetet, békét. Az elnök hangsúlyozta: „nyissuk meg szívünket, mert minél több szeretetet adunk, annál többet kapunk. Ahogy a királyokat vezette a betlehemi csillag, úgy vezesse életünket a szeretet.”
betlehemilang3.jpg

A templomban a történelmi egyházak képviselői is igét hirdettek, és felléptek a Fazekas Általános Iskola diákjai hangszeres előadásokkal és kórusukkal. Ezt követően megáldották a Hősök terén felállított betlehemi jászolt, melyet szintén a Miskolci Gráciák készítettek, majd mindenki hazavihette a lángot átvéve gyertyára, mécsesre, lámpásba.

Fotók ITT!


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-01 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!