Közélet

Isten jelenlétét tapasztalják Miskolcon

2010-08-02 16:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

„Magis2010” címmel nemzetközi ifjúsági tábort szerveznek a jezsuita kötődésű fiatalok Miskolcon, július 27-től augusztus 8-ig a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

Ennek keretében augusztus 1.-én vasárnap ünnepi misét tartottak az Avas-déli jezsuita templomba, melyet Ternyák Csaba érsek mutatott be.

magistabor1.jpg

Az öt éve alakult magyar „Magis” csoport az előző évek nemzetközi tapasztalatai alapján (Kenya 2009, Ausztrália 2008, Németország 2005) alakította ki a programot. A tábor célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek egymással, különböző kultúrákkal, Miskolc és Magyarország nevezetességeivel, és hogy vállalt konkrét szolgálatukon keresztül Isten jelenlétét tapasztalják meg. Az együtt eltöltött két hét központi témája a hétköznapokban megélt hit és egy speciálisan magyar misszió, a cigány-pasztoráció. 

magistabor2.jpg

A program második felében a fiatalok négy különböző területeken kapcsolódnak be helyi közösségek hétköznapjaiba, munkájába, hogy a mindennapok apró történéseiben keressék Isten munkálkodását saját életükben: Miskolcon a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat válsághelyzetben lévő családok átmeneti otthonában, Csobánkán sérült fiatalok otthonában, Körömben Kuklay Antal atya cigány-pasztorációs munkájában, Bükkszentkereszten csendes, meditációs csoportban.

magistabor3.jpg

A tábor végén közösen látogatnak el a recski táborba, barakk-kápolnába Kuklay Antal atya vezetésével. A fiatalok Európa több országából, így Nagy-Britanniából, Írországból, Németországból, Csehországból, Szlovákiából valamint Afrikából érkeznek. 

Fotók ITT!


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!