Külföld

 • 2014-08-04 21:35 Egy magyar férfi holttestére bukkantak Angliában

  Egy magyar férfi holttestére bukkantak az angliai Surrey grófságban egy hete, de a rendőrség még nem tudta megállapítani, hogy mi okozta halálát - jelentette honlapján a BBC hétfőn.

 • 2014-08-04 17:58 Tenisz-világranglisták

  A washingtoni tornán győztes kanadai Milos Raonic egy helyet előre lépve már a hatodik a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, amelyet továbbra is a szerb Novak Djokovic vezet. A közvetlen élcsoportban nem történt változás a női teniszezők világranglistáján, amit továbbra is nagy fölénnyel vezet az amerikai Serena Williams.

 • 2014-08-04 15:50 Megrongálták a Szépművészeti madridi kiállítását

  Egy francia állampolgárságú turista megrongálta a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Art on the Street from Budapest című, madridi szabadtéri kiállítását; az elkövető egy Leonardo-grafika másolatát próbálta ellopni a szombatról vasárnapra virradó éjszaka.

 • 2014-08-03 20:38 Ukrán hadiárvákat fogadott Magyarország

  Tizenhárom olyan ukrán gyermeket látott vendégül a Fővárosi Nagycirkusz, akik a háborúban elvesztették édesapjukat. A Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület meghívására töltenek el egy hetet Magyarországon. A program szervezői azt szeretnék, ha a gyerekek legalább ebben az egy hétben el tudnák felejteni az Ukrajnában zajló harcok borzalmait.

 • 2014-08-03 19:10 Leállt egy orosz légitársaság az EU-szankciók miatt

  Hétfőtől felfüggeszti összes járatát az orosz állami légitársaság, az Aeroflot egyik, a Krím-félszigetre is repülő fapados leányvállalata, mivel az Európai Unió által az ukrán válsággal kapcsolatban hozott szankciók miatt nem tudja tovább üzemeltetni eddig használt gépeit.

 • 2014-08-03 18:28 Roma holokauszt - Az áldozatokra emlékeztek országszerte

  Auschwitzban és Magyarország több városában is a holokauszt roma áldozataira emlékeztek a hétvégén. Több helyen emlékmenetet is tartottak. Hetven évvel ezelőtt ugyanis háromezer cigány embert mészároltak le az SS katonái Auschwitz-Birkenauban. A közmédia is az áldozatokra emlékezett, a Kossuth rádió két napos műsorfolyammal tisztelgett az áldozatok emléke előtt.

 • 2014-08-02 16:44 Kelemen Hunor: a kormányból léptem ki, nem a koalícióból

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) azért marad tagja a bukaresti kormánykoalíciónak, mert "belülről" több esélyt lát az erdélyi magyarságnak fontos kormányzati álláspontok befolyásolására, mint ellenzékből - hangoztatta az MTI-nek nyilatkozva Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, aki pénteki hatállyal lemondott a kulturális tárca vezetéséről és miniszterelnök-helyettesi tisztségéről.

 • 2014-08-01 18:40 Átlátszó egér segíthet az emberi szervezet gyógyításában

  Átlátszó egér segíthet az emberi szervezet gyógyításában. Az egeret, amelynek a szövetei mellett a szervei is átlátszóak, amerikai tudósok hozták létre.

 • 2014-08-01 15:29 Az idén tovább bővül a világ turizmusa

  A Turisztikai Világszervezet szakértői szerint az idén a turizmus 4-4,5 százalék közötti növekedésére lehet számítani világszinten a kedvezőbb gazdasági környezet, a légi összeköttetések bővülése, a vízumügyek javuló kezelése és a nagyrendezvények következtében, ami némiképp lassuló, ám fenntartható mértékű bővülést jelent, míg Európa esetében 3-4 százalékos bővülés várható.

 • 2014-07-31 21:10 Öt, egymás utáni számot húztak ki a hatoslottón Németországban

  Németországban öt egymást követő számot húztak ki a hatoslottó legutóbbi sorsolásán. A játékon hárman is jól tippeltek, de a főnyereményt nem vitte el senki.

 • 2014-07-31 20:35 Megölték Kína legnagyobb mecsetjének vezető imámját

  Az északnyugat-kínai Hszincsiangban a reggeli szertartás után megölték Kína legnagyobb mecsetjének, a kasgári Id Kahnak az imámját, Jume Tahírt, az ország közismert, s a hatalomhoz lojális muszlim közösségi vezetőjét - jelentette csütörtökön a helyi hatóságok közlésére hivatkozva a kínai média.

 • 2014-07-31 20:10 Húszmillió éves szöcskét neveztek el David Attenborough-ról

  Egy 20 millió éves, borostyánba zárt szöcskét neveztek el David Attenborough brit természettudósról és dokumentumfilmesről.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!