Egyház

 • 2012-08-31 15:54 Egyházi tanévnyitók országszerte

  Az állami fenntartású iskolák mellett országszerte az egyházi intézményekben is megkezdődik a tanév a következő napokban. A nemzeti tanévnyitót is egyházi fenntartású iskolában, a ciszterci rend pécsi Nagy Lajos Gimnáziumában tartják vasárnap délután. Kövér László házelnök aznap részt vesz a Veszprém megyei Litéren a helyi református általános iskola tanévnyitó ünnepségén.

 • 2012-08-20 11:51 „Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség…” (Képgalériával)

  Szentmisével köszöntötték az államalapítás, Szent István király és az új kenyér ünnepét reggel Miskolcon, a Kossuth utcai templomban. Augusztus 20-a reggelén zsúfolásig megtelt a református templom, ahol a történelmi egyházak képviselői ökumenikus istentiszteletet tartottak, az ünnep tiszteletére.

 • 2012-08-17 13:06 Megbékéltek a lengyel katolikusok és az orosz ortodoxok

  Kirill orosz ortodox pátriárka és Józef Michalik, a lengyel katolikus egyház püspöki karának vezetője pénteken a varsói királyi várban megbékélési nyilatkozatot írt alá, amelyben párbeszédre szólítják fel nemzeteiket.

 • 2012-08-16 13:57 Méltó és családi augusztus 20-a Miskolcon

  Sajtótájékoztató keretében ismertették csütörtökön az augusztus 20-ra, az államalapításra szervezett miskolci programokat. Az ünnep ezúttal is kínál családi programokat, hiszen a legfőbb cél, hogy a város lakossága együtt ünnepelhessen, az ünnep méltóságát is megtartva.

 • 2012-08-14 18:02 Szerdán tartja a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet

  Szerdán tartja a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, amellyel Szűz Mária halálára és mennybevételére emlékeznek - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata kedden.

 • 2012-08-14 09:55 Az egyházi iskolákban is felújítanak

  Az egyházi fenntartású általános iskolákban is zajlanak a nyári felújítások, sőt néhány intézményben nagyobb átalakítást is elvégeznek a tanévkezdés előtt. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvodában is készülnek a szeptemberben kezdődő új tanévre. A tantermek kifestése mellett azonban itt nagyobb volumenű munkákat is szükségesnek ítéltek.

 • 2012-08-09 14:32 Görömbölyre érkezett a Szent Jobb-zarándoklat

  Görömbölyre érkeztek szerdán este a Csíksomlyóról indult Szent Jobb-zarándoklat tagjai. A résztvevőket vacsorával, imádságos köszöntéssel várták a helyi hívek. A Szent Jobb zarándoklat a Mária út útavató zarándoklata, mely július 9-én indult Csíksomlyóból, és szeptember 8-án érkezik majd Mariazellbe. A zarándokok 1400 kilométert tesznek meg folyamatosan.

 • 2012-08-06 20:07 Köves rabbi Szegedi Csanádról

  Szegedi Csanád sorsa saját kezében van - hangsúlyozta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében, miután pénteken találkozott a Jobbikból nemrégiben kilépett politikussal, aki bocsánatot kért a zsidó közösségtől.

 • 2012-07-29 21:14 Szent Anna üzenete

  Százkilencvenedik alkalommal tartották meg a Szent Anna-templom búcsúját vasárnap délelőtt, melyen az ünnepi szentmisét Seregély István nyugalmazott egri érsek mutatta be és mondott szentbeszédet. A nagyszámú hívőnek Szent Anna üzenetéről beszélt, és arról, hogy nem szabad elkeseredni, mert tökéletesen nem lehet teljesíteni mindenhol, még ha a lehető legtöbbet is kell kiadni magunkból.

 • 2012-07-29 16:57 Programok a minoritában

  A minorita templom Porciunkula-búcsúját augusztus 1–2-án tartják.

 • 2012-07-28 19:50 Református templomot építenek Bélmegyeren

  Templomot épít Bélmegyeren a békési református egyházközség. Az épület alapkövét szombaton tették le, az ez alkalomból tartott istentiszteleten Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

 • 2012-07-21 08:24 Összefogással újul meg a minor

  Várhatóan július végére készül el a minorita Nagyboldogasszony-templom homlokzatának teljes felújítása. A munkák március elején a statikai megerősítéssel kezdődtek, és plébániának tervei szerint – az anyagi lehetőségek függvényében – később a hátsó homlokzat, és a templombelső helyreállításával folytatódnak majd.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-15 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!