<<< Vissza :: Miskolc Ma (híradó - 2011-10-27 18:00 Csütörtök)
bulletPanelprogram bejárás bulletKétsávos lesz az Újgyőri főtéri körforgalom bulletÉpül az új strand bulletFelújítások: Katowice, Komlóstető bulletRomano Teatro bulletAdományozás, Vöröskereszt bulletAkadálymentesítési továbbképzés bulletA jövő nemzedéke a jelen környezetében bulletMSZP sajtótájékoztató bulletMérőbajnokság bulletKerülőút bulletDVTK-Spici - száguldás Bükkszentkereszt felé
...
ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE
megnézem a teljes műsort adásban:  Miskolc Ma
2011-10-27 18:00 Csütörtök
a műsor tartalma:
...
  bulletPanelprogram bejárás
A hideg időjárás ellenére is javában zajlanak a panelépületek felújításai Miskolcon. 10 helyszínen kezdődtek el a munkák. 16 társasháznál összesen 1,8 milliárd forint értékű beruházás valósul meg a következő hónapokban. A felújítások több mint 90 százalékát miskolci vállalkozók végzik.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: Schweickhardt Gyula,projektvezető,Miskolc Holding Zrt.;Pfliegler Péter,alpolgármester,;Pintér Zoltán,alpolgármester,Gödöllő )
megnézem a videót  
  bulletKétsávos lesz az Újgyőri főtéri körforgalom
Elkezdődött az Újgyőri főtér átalakítása. A körforgalomból Diósgyőr felé két sávon lehet majd haladni. Az átépítés a tervek szerint november közepére készül el. A munkálatokról az MVK Zrt. igazgatója ma tartott sajtótájékoztatót.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÉpül az új strand
Megkezdődött a Selyemréti Strandfürdő felújítása. A munkaterületen már dolgoznak, jelenleg úgynevezett kutató árkokat ásnak. Azt vizsgálják, hogy a beruházáshoz szükség van-e a közművezetékek kiváltására. A régi, piskóta alakú medencét a jövő héten kezdik el bontani, helyén egy pihenő park lesz. Az új dögönyöző-, ülő- és úszómedence, a csúszdák és a gyermekmedence pedig a mostani zöldterületen kapnak helyet. A beruházás várhatóan 270 nap alatt készül el, így jövő augusztustól a vendégek már az új medencéket is használhatják majd.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFelújítások: Katowice, Komlóstető
Képviselői segítséggel megújult egy rossz állapotban lévő út a Komlóstetőn és új játékok kerültek az ottani óvodába. A Katowice úti intézményben pedig új udvari játékot vásároltak és rendbetették az óvoda mellet húzódó lépcsősort is. (feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: Zsíros Melinda,,;Durda Péter,vezető főtanácsos,Beruházási és Városüzemeltetési Osztály, Polgármesteri Hivatal, Miskolc;Hajdusikné Cselényi Marianna,tagóvoda vezető,Katowice Úti Sport Tagóvoda;Nánási-Kocsis Norbert,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kiss Imre,,;Gazdusné Pankucsi Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz;Kovács Attiláné,óvónő,Szeder Úti Óvoda )
megnézem a videót  
  bulletRomano Teatro
Minden ország köteles december 10-ig elkészíteni a saját nemzeti romastratégiáját és intézkedési tervét. A cél az, hogy a romák addig is megismerjék a stratégia tervezetét és hozzászóljanak. Erre adott lehetőséget az a miskolci fórum, amit a Romano Teatro Kulturális Egyesület szervezett, a "Kultúra összeköt" címmel.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: Latorcai Csaba,nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár,KIM;Farkas Félix,elnök,Kisebbségi Bizottság, B-A-Z Megyei Önkormányzat;Horváth Zsolt,vezető,Romano Teatro Kulturális Egyesület )
megnézem a videót  
  bulletAdományozás, Vöröskereszt
Karácsonyig tartó gyűjtési akciót indított a Magyar Vöröskereszt a rászorulóknak. Jó szándékú magánszemélyek és cégek adományait is várja a szervezet, amely a megyében több mint 50 intézményben fogadja az adományokat.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: Grubert Roland,igazgató,Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete;Ficsór Józsefné,igazgató,Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola )
megnézem a videót  
  bulletAkadálymentesítési továbbképzés
Fogyatékkal élők helyzetébe képzelhette bele magát néhány percre az a 80, többek között önkormányzati alkalmazott, akik a Szimbiózis Alapítvány szervezésében, infokommunikációs akadálymentesítési továbbképzésen vettek részt ma a Pátria közben felállított sátorban. A gyakorlati képzés célja az, hogy maguk a résztvevők is átérezzék, megismerjék a fogyatékkal élők helyzetét. A továbbképzést december elejéig minden csütörtökön megtartják.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA jövő nemzedéke a jelen környezetében
A fenntartható fejlődés aktuális társadalmi és jogi kihívásai egy országgyűlési biztos és a civilek szemszögéből. Ezzel a címmel tartott előadást a Miskolci Egyetem jogi karán Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa és F. Nagy Zsuzsa, az Országos Környezetvédelmi Tanács tagja. Az ember és a természet kapcsolatával összefüggésben szó volt a klímaváltozásról, a termőföld pusztulásáról és a pazarló élelmiszergazdálkodás problémáiról is. (feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMSZP sajtótájékoztató
A kormány jövő évi költségvetési tervezetét és adópolitikáját bírálta tájékoztatóján az MSZP. Gúr Nándor szerint az elszegényedés költségvetése helyett a munkahelyteremtésről kellene szólnia a tervezetnek. Varga László arról beszélt: jövőre újabb recessziót prognosztizálnak az elemzők, ez pedig egy spirált eredményez. A politikus úgy vélte: csökkent a fogyasztás, a réseket pedig az "elkobzott" magánnyugdíjakból tömte be a Fidesz. Véleménye szerint a kormány várhatóan jövőre is a gazdagokat támogatja majd a szegényekkel szemben.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMérőbajnokság
Hagyományteremtő szándékkal csütörtökön és pénteken Miskolc ad otthont az I. Országos Mérőcsoport Bajnokságnak és szakmai rendezvénynek. A versenyt a MIVÍZ és az Energie AG Miskolc Kft. azon szakemberek számára szervezte, akik a víz- és távhő hálózatok rejtett vízszivárgásait derítik fel.(feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: Üszögh Lajos,ügyvezető,MIVÍZ Kft.;Tar László,cégvezető,Seba Hungária Kft.;Kiszela Gergő,projektmenedzser,Energie AG Miskolc Kft. )
megnézem a videót  
  bulletKerülőút
Helyszíni eljárást tart a rendőrség pénteken délelőtt Miskolc belvárosában egy korábbi közlekedési baleset kapcsán. Emiatt lezárják délelőtt 10 és 11 óra között a Vörösmarty- Király-Corvin utcák közötti útszakaszt. Az autósok alternatív útvonalként a Dankó Pista utca felé kerülhetnek. (feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDVTK-Spici - száguldás Bükkszentkereszt felé
Bár valósággal száguld a labdarúgó NB 1-ben a DVTK, egy rendhagyó kezdeményezésnek köszönhetően szerdán ezt a tempót még tovább fokozhatták a diósgyőriek. A piros-fehérek legbátrabbjai, Spitzmüller Csaba magyar bajnok autóversenyző segítségével belekóstolhattak a rally világába, megtapasztalhatták, milyen versenytempóban száguldani a bükki utakon. (feltöltve: 2011-10-27 :: megszólalók: Spitzmüller Csaba,,Spici Racing Team Hungary )
megnézem a videót  


FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2017-08-23 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!