Visszatér a Másnaposok sztárja

2010-11-05 00:00Soós Péter Szerzők listája

Terhes társaság (Due Date)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2010


Mindenki emlékezhet a tavalyi év egyik legütősebb vígjátékára, a Másnaposokra, azon belül is az ütődött Alant játszó Zach Galifianakisra. A fura pofa ezúttal Robert Downey Junior oldalán szerez nekünk százpercnyi vidám pillanatot. Peter Highman (Robert Downey Jr.) hamarosan apai örömök elé néz. A felesége öt nappal későbbre van kiírva, ő pedig mindenképpen mellette szeretne lenni, amikor megszületik az első babájuk. De a véletlen mást tartogat számára: a reptérre igyekezve legjobb szándéka ellenére sem sikerül Atlantából haza repülnie, ugyanis a sors összehozza egy nagyravágyó színésszel, Ethan Trembaly-vel (Zach Galifianakis), aki meggyőzi Petert, hogy autóval utazzanak keresztül a kontinensen.Egy komoly ember (A Serious Man)
színes, feliratos, amerikai vígjáték, 106 perc, 2009


A nagy Lebowski, Kegyetlen bánásmód, Nem vénnek való vidék, Fargo, tíz Oscar-díj jelölés és három szobrocska az Akadémiától: elég jó ajánlólevél a Coen-fivérektől egy filmhez.
1967. USA. Középosztálybeli jólét. Tarka-barka ruhák. Jefferson Airplane. És egyebek.
Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) élete egyik napról a másikra a feje tetejére áll. A csendes, közép-nyugati egyetem, nem kevésbé csendes fizika professzorával neje (Sari Lennick) közli, hogy elhagyja őt egy nagyképű kollégájáért. Szegény Larry lába alól lassan, de biztosan kicsúszik a talaj, és már csak a csoda segíthet. Vagy még az sem.Gru (Despicable Me)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 95 perc, 2010


Az idilli kertvárosi miliőben tervezi Gru a világtörténelem legnagyobb rablását. El fogja lopni a Holdat. Gru örömét leli mindenben, ami gonosz. Egy nap azonban szembe találja magát három árva kislány elképesztő akaraterejével, akik olyasmit látnak benne, amit eddig senki más: a potenciális apukát. A világ egyik legnagyobb gonosztevője most összeakad élete legnagyobb kihívásával: három kislánnyal. Gru magyar hangja az Argo Bodrija, a „Papírkutya” Scherer Péter.Port.hu / S.P.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.