A végéhez közeledik Harry Potter története

2010-10-15 00:00Vajtó László Szerzők listája

Harry Potter a kis varázslótanonc az évek során felcseperedett, és most szembe kell néznie legnagyobb ellenségével: Voldemorttal a szülei gyilkosával. A könyvben egy kötetben kiadott utolsó részt úgy döntöttek két részben filmesítik meg, aminek első része hamarosan a mozikban is látható.

Nehéz igazán jó mesét írni, hiszen az alkotónak egy komplett világot kell megalkotnia akkor, amikor leül a monitor elé. A Harray Potterben viszont minden megvan ahhoz, hogy igazán jó mese lehessen, és még az idősebb korosztály is megtalálja benne a neki való izgalmakat. A történetet körülveszi a pozitív világkép, de megvan benne a borzongás is a háttérben, ami a kötetek folyamán egyre jobban előtérbe került. A varázslók és boszorkányok világába mindig történnek érdekes dolgok, és nem csupán jók.

harry_potter.jpgRowling zsenialitása abban rejlik, hogy szereplői valódi emberek, hiszen tudnak szeretni, harcolni és félni is, de van köztük áruló is. Az író nem csupán karakterekben gondolkodott, hanem érzelmekben is, ami különlegessé teszi a sorozatot. Harry Potter és barátai az évek során számtalan hihetetlen és megdöbbentő kalandot éltek át iskolájukban a Roxfortban, de most eljött a végső kaland ideje, amikor bizony szembe kell nézni a gonosszal. Harry, Ron és Hermione tanárai és legfőképpen Dumbledore segítsége nélkül vág neki a nagy feladatnak, hiszen a legendás igazgató már nincs az élők sorában. A fiatal varázslók rájönnek arra: Voldemort halhatatlanságának titka a horcruxok, amit meg kell szerezniük, így merész vállalkozásra vállalkoznak, amikor elindulnak megkeresni őket. Az utolsó előtti részben bekövetkezik a legrosszabb is, ugyanis kitör a háború, a halálfalók Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. A film érdekesnek ígérkezik, hiszen sosem tudni mi lesz a következő fordulat, és a két részben vászonra vitt utolsó részben a régebbi szereplők is visszatérnek, hogy Harry oldalán harcoljanak a halálfalók és Voldemort ellen.
Vajtó László

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.