Irány a mozi! Április 22-május 6.

2010-04-13 00:00Horváth Imre Szerzők listája

Csokorba szedtük a következő két hét filmpremierei közül azokat, amelyeket ajánljuk olvasóink figyelmébe. Olvassanak nálunk, aztán irány a mozi!

Brooklyn mélyén – április 22.

Az akció.
A film három kilátástalan helyzetbe került rendőr pokoljárását követi végig, akik Brooklyn legsötétebb körzetében néznek szembe erőszakkal, korrupcióval és a saját démonaikkal.
A boldogtalan házasságában vergődő Eddie (Richard Gere) az alkoholban és egy fiatal prosti karjaiban remél megváltást. 20 eseménytelen évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt.
Sal (Ethan Hawke) büszke, 5 gyermekes családapa, aki családja szebb jövőjének reményében, a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval.
Tango (Don Cheadle) 3 éve dolgozik beépített zsaruként drogdealerek, gyilkosok között és még 9 hónap börtönt is bevállalt a tökéletes álcázás kedvéért. Azonban hogy visszanyerhesse feleségét és régi életét, felettese egy utolsó feladattal bízza meg: börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt (Wesley Snipes).
Trailer:

 

Emlékezz rám – május 6.

A szerelmes film.
Ez lesz az a film a következő premierek közül, amire a barátnővel rendelkező férfiembernek fel kell készülnie. A barátnője ugyanis biztosan el akar majd menni megnézni.
A főszereplő ugyanis nem más, mint a Twilight Saga-ban felfedezett és a sztárból lassan már isteni reinkarnáció kategóriába röpített Robert Pattinson. De most legalább nem az állítólagos sármjával hódít, hanem egy lélektaninak szánt filmben alakítja a helyes útról letévedt, lázadó fiatalt, akinek életében egyszer csak belép a szerelem (mert azért Pattinson és egy film szerelem nélkül elképzelhetetlen)
Kicsit kavarja a dolgot a lány és a fiú apja, hogy aztán mi sül ki belőle, hamarosan meglátjuk a mozikban. Mi minden esetre a nézők figyelmébe ajánljuk Chris Coopert, aki az Emilie de Ravin által megformált lány apját alakítja, a tőle megszokott módon pengeélesen. A filmekben mindig mellékszerepet játszó színész, igazi hollywoodi szürke eminenciás: a háttérben marad, és mindig nagyot alakít. A fiú apját egyébként Pierce Brosnan játsza.
Trailer:
Minden kút Rómába vezet – április 22.

A vígjáték.
Az ügyeletes romantikus vígjárét a következő két hét premierei között a Minden kút Rómába vezet. Van itt szerelem, nevetés, egy kis mágia és happy end, meg ami kell.
A sztori: Beth, az ambiciózus, fiatal New York-i nő (Kristen Bell) egy ideje már kiábrándult a szerelemből, azonban egy viharos római kirándulás teljesen megváltoztatja az életét. Mikor Rómában a szerelmesek kútjából érmét lop, egy sereg furcsa férfi szegődik a nyomába, hogy szerelmével ostromolja. Egy kolbászgyáros (Danny DeVito), egy utcai bűvész (Jon Heder), egy festő (Will Arnett), egy önimádó modell (Dax Shepard) és egy elbűvölő riporter (Josh Duhamel) mind töretlen lelkesedéssel üldözi a lányt, hogy elnyerje kegyeit. De vajon melyik férfi szerelme valódi?
A filmből természetesen kiderül, jó eséllyel a férfiembert a párja erre a filmre is elvonszolja, zsepit vigyünk magunkkal bőven!
Trailer:
[Rec] 2 – április 22.

A horror.
A Paco Plaza, Jaume Balagueró rendező-forgatókönyvíró páros nagyjából a Kaptárt gyúrta egybe a Blair witch-el. Az első részben szegény tűzoltók vesztek oda a zombiházba, most jönnek a kommandósok.
Vér és belső szervek sűrűn, sikítás folyamatosan.
Nem lesz klasszikus, de egynek kifejezetten jó.
Trailer:
Szélcsend – május 6.

A magyar film.
Sas Tamás megint szűkíti a teret, most egy kis vitorlásra. A három nő – Kováts Adél, Pálmai Anna, Kovács Patrícia – előbb nevetnek, aztán kicsit sírnak, verekszenek, ruhástól fürdenek, vagy éppen szájharmónikáznak.
A film persze ettől sokkal többről szól, kapcsolatok és elhallgatások, hazugságok és az egyre nyilvánvalóbb végkifejlet. Érdekes lesz!
Trailer:
Az út – május 6.

A film!
Ezt ajánljuk a leginkább az elkövetkező két hét kínálatából!
Viggo Mortensen-ről azt hittük a Gyűrűk ura után, hogy végleg elveszett, de hál’ Istennek nem így lett. Mert jött az Erőszakos múlt! És Viggo olyan karakter, akiről tényleg elhisszük, hogy ha ránéz valakire csúnyán, akkor az összecsinálja magát. No persze emellett még számos dolog miatt szerettük a filmet.
Most pedig Viggo-t a Nem vénnek való vidék alkotói kérték fel a The road címszerepére. Jól hangzik?
A sztori: Nem tudjuk pontosan mi történt, de egy kataklizma elpusztította a civilizációt. Egy férfi és egy kisfiú vándorol a pusztába lett amerikai földrészen, a cél, hogy elérjék a déli partot. Ez viszont koránt sem lesz olyan egyszerű feladat. Viggo a lelkünkbe mar, és a rossz fiúk képébe csap. Emlékvillanásaiban a felesége tűnik fel – Charlize Theron, másik nagy kedvencünk – és itt valóban szó szerint értendő, hogy bármit megtesz a cél érdekében…
A nézők figyelmébe ajánljuk Robert Duvallt az öregember szerepében, aki az utóbbi években talán nem is másod, hanem harmad virágzását éli a mozivásznon, és azt a tényt, hogy a zenét, illetve a főcímdalt Nick Cave jegyzi!
Trailer:
9 – április 22.

Az ajánlat.
Tim Burton producersége mellett, Shane Acker rendezésében egy nem akármilyen animációs film kerül a mozikba a jövő héten! Látványvilágában és zenéjében is olyan filmet kapunk, amit érdemes megnézni. A figuráknak az eredeti hangját olyan színészek adják, mint Elijah Wood, John C. Reilly, Jennifer Connelly, Martin Landau, vagy éppen Christopher Plummer.
A sztori: A nem túl távoli jövőben a Nagy Gép segítségével a világ robotjai felülkerekedtek az emberiségen, és megtizedelték a humanoidokat. Miközben világunk darabokra hullott, misszió indult a civilizáció megmentéséért - egy kis csoportnyi rongybabaszerű teremtmény, akikbe az emberiség utolsó napjaiban egy tudós szikrányi életet lehelt. Ők túlélték az apokalipszist. A kis törzs tagjai csak számokon szólítják egymást, az 1-es egy háborús veterán, 2-es egy feltaláló, 3-as és 4-es a gesztusnyelven kommunikáló iskolás ikerpár, 5-ös mérnök, 6-os művész, 7-es bátor harcos, 8-as izomagy, a 9-es pedig vezetői képességgel megáldott lény, aki tudja, egyesíteni kell erőiket, ha fel akarják venni a harcot a legkegyetlenebb gépiesített fenevaddal.
Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=OnoJecu9e7c  

Horváth Imre

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.