Elvonultak a nagy viharok

2007-05-07 00:26MiNap Online Szerzők listája

A kontinens északi részén ciklonok okoznak változékony, hűvös időt. A Kárpát-medencétől keletre tovább töltődik egy légörvény, amely a kiadós csapadékot okozta az elmúlt napokban. Délnyugat-Európa felett anticiklon található. Szintén magasnyomású képződmény helyezkedik el a Kelet-európai-síkság déli térsége felett.

Elmentek a viharokAlapvetően kedvező volt a hétvége időjárása az országosan sok csapadék miatt, ami egyelőre megszűntette a szárazságot. Az évszakos hiány pótlásához azonban a legtöbb helyen még további csapadékra lesz szükség május folyamán.

Sokfelé viharokkal érkezett az égi áldás, sokfelé okozva kisebb-nagyobb károkat a lezúduló csapadék és a viharos szél. Több helyen jégverés kísérte a heves zivatarokat, a kecskeméti nagy jégről itt nézheti meg olvasói képgalériánkat.

Hétfőre virradóan elvonul a hétvégi csapadékzóna. Délelőtt a változó mennyiségű felhőzet mellett már napsütésre is számíthatunk. Délután az ország nagy részén naposabb időre van kilátás, csupán keleten valószínű még néhány helyen záporeső. A mérsékelt északnyugati szélben kellemesen alakul a felmelegedés, 18, 23 fok várható.Ma már nem érvényesül jelentősebb fronthatás, szervezetünk felszabadul a frontos napok után. Jót tesz az egyre több napsütés is a szürke napok után. Kitisztult a légkör, de a pollenkoncentráció rohamosan emelkedik.

Az évszaknak megfelelően, tavasziasan öltözködhetünk, esernyő csak keleten kellhet egy-egy zápor ellen. Ismét tervezhetünk kültéri programokat, sétáljunk, kiránduljunk. Jók lesznek a közlekedési körülmények.

Kedden délen változóan, északon jobbára erősen felhős lesz az ég, és elszórtan eső, zápor, délután zivatar is  kialakulhat. Tovább emelkedik a hőmérséklet, 20, 26 fok várható, amit némileg hűt majd az élénk északnyugati szél.Szerdától változékonyabb májusi idő várható "aranyat érő" csapadékkal, de a 20 fok körüli hőmérsékletek továbbra is megmaradnak.Kérjük kedves olvasóinkat, hogy érdekes időjárási jelenségekről küldjenek képeket, rövid videót (névvel, esetleg címmel!), melyet friss képgalériáinkban közkinccsé teszünk: idojaras@icicom.hu . Képgalériáinkból gyűjteményt készítettünk, ahol mindenki kedvére válogathat a különböző témakörök között.AKTUÁLIS rovatunkban friss hírekre hívjuk fel a figyelmet.A felhőzet alakulása felhőfilmjeinken európai és Kárpát-medencei léptékben is nyomon követhető. Térképes országos előrejelzésünk itt tekinthető meg, a távolabbi kilátásokért pedig ide klikkelhet. Tart a kullancs- és a pollenszezon
    időjárás jelentés
  • Kategória: ROVATOK: > ÉLETMÓDI
  • Hozzászólás: 0
  • Megtekintés: 117
  • Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.