Közgyűlés

Üres a fizető parkoló

2009-04-08 11:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE parkolo-jegy-automata.jpg

A Jókai és a Fazekas utca lakói házuktól csak messze találnak parkolóhelyet. Sokan kapva az ingyen parkolási lehetőségen, ottfelejtik autóikat a Jókai vagy a Pallos utca bérházai között. A Fazekas utcai parkoló szinte üresen áll mindig, mert itt fizetni kellene. A lakók szerint jó lenne, ha a Pallos utcát is bevonnák a parkolási zónába, ám a  Régió Park igazgatója szerint ennek nem csak pozitív következménye lenne. 

A parkolási rend megváltozása miatt a Jókai lakótelepen élők közül többen nap mint nap parkolási gondokkal küszködnek. A környéken ugyanis egyre több a fizető parkoló, a gépjárművezetők inkább az ingyenes parkírozóban hagyják autóikat, ezzel elveszik a helyet az ott lakók járműveitől. 

Üres a fizetős parkoló

Szinte üres a Fazekas utcai parkoló, mert a gépjárművezetőknek fizetniük kellene. Többen inkább 1-2 utcával beljebb parkolnak, a lépcsőházak között, ahol ingyenesen otthagyják autóikat. Így a Jókai lakótelepen élők otthonuktól jóval távolabb tudnak csak parkolóhelyet találni. A Pallos utcaiaknak is pont ez a problémája, de nekik még nehezebb a helyzetük, mert a közelben található Deszka templom látogatói jóval többen vannak, mint a jókais potyautasok, vagyis potyaparkolók. Az érintettek szerint jó lenne, ha a Pallos utcát is bevonnák a parkolási zónába. A Régió Park igazgatója szerint ennek nem csak pozitív következménye lenne. A parkolási zóna bevezetéséről előterjesztést készített az önkormányzati képviselő, amiről kizárólag a közgyűlés testülete dönthet, leghamarabb júniusban. Amennyiben elfogadják, várhatóan a kék zónába esne a Pallos utca, így 1 óra parkolásért 130 Ft-ot kellene fizetniük az autósoknak.

Forrás: Miskolc Televízió- Tomorszki IvettAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2009-09-27 10:57

    leslievonleslie

    hihi. mindenhol RABLÁS megy!... bénák vagyunk, majmok, nyulak, rabszolgák,- ( én is jártam így... vidéki nagyváros- lakótelep parkolója- FIZETŐS- sehol egy autó!- TISZTA ŐRÜLET!!!
  • 2009-04-08 14:04

    vicibrill

    A fizetős parkolók tömegével sikerült elérni, hogy azok, akik számára előnyösebb lenne a napi munkába járáshoz az autó, kénytelenek valóban olyan helyen letenni azt, ahol nem kell fizetni. (Tévedés, hogy csak azok járnak autóval, akiknek tele a zsebe [ tovább ... ]

Miskolc TV mai műsora

2021-03-07 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!