Külföld

Roma gyerekeket aláztak meg kassai rendőrök

2009-04-07 20:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szlovakrendorok.jpg

Megdöbbentő felvételeket tett közzé kedd délután internetes honlapján a pozsonyi Sme napilap. A mobilon rögzített képsorokon az látható, hogy az egyik kassai rendőrőrsön a szolgálatban levő hivatalos személyek arra kényszerítenek roma gyermekeket, hogy vetkőzzenek le, pofozzák, majd pedig csókolgassák meg egymást. A felvételeken a rendőrök röhögése és kutyaugatás is hallatszik.

A legnagyobb példányszámú szlovák véleményformáló napilap munkatársa elmondta: a felvételeket egy kassai olvasótól kapta, akinek a rendőr-unokaöccse hencegett ezekkel a képsorokkal, hozzátéve, hogy még cifrább esetekről is tud. Az újságíró ezután Kassára utazott, ahol megtalálta a gyermekeket, akik elmondták neki, hogy a múlt héten kábellopáson fülelték le őket a rendőrők. Nem értesítették a szüleiket, hanem a rendőrőrsre mentek, ahol egy ideig szórakoztak velük, majd elengedték őket. A felvételen az is látható, hogy rendőrkutyával ijesztgetik az egyik megszeppent gyermeket, aki ijedtében az asztal alá mászott, mire a rendőr "kiba..ott cigánybanda" ordítással kényszerítette őt is vetkőzésre.

Több szlovák civil szerveződés felháborodottan követeli Ján Packa országos rendőrfőkapitány és Ján Kalinák belügyminiszter azonnali lemondását. Az előbbi rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy március 21-én Kassán egy idős asszonyt az utcán fényes nappal kiraboltak. A rendőrök kinyomozták a tetteseket, akik közül hárman fiatalkorúak voltak. Elismerte, hogy ezzel a három gyermekkel szemben követtek el súlyos törvénysértéseket a rendőrök, akik ellen bűnvádi eljárás indult, s azonnali hatállyal elbocsátják őket.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!