Közgyűlés

Intézményi átszervezésről döntött a renkívüli közgyűlés

2009-04-01 11:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE megyeikozgyules.jpg

A közoktatásról szóló törvény által előírt határidő volt az oka a rendkívüli közgyűlés összehívásának, mivel a fenntartó legkésőbb március 31-ig hozhat nevelési-oktatási intézmény átszervezésével, fenntartói jogának átadásával, netán megszüntetésével összefüggő döntést.

A közgyűlés három bizottságának támogatása és a 39 képviselő egyöntetű igen szavazatainak értelmében húsz évig a Miskolci Görög Katolikus Apostoli Exarhátus oktatási célokra működtetheti a Megyei Kórház területén jelenleg használaton kívül lévő Koraszülött Osztályának épületét. Ennek megfelelően szeptembertől mintegy 120-150 gyerek fogadására négy bölcsődei, ugyanennyi óvodai és két napközis csoportot alakítanak ki az épület földszinti részén 495, illetve az emeleten lévő 934 négyzetméter összterületű helyiségekben. Ezen kívül egy 2000 négyzetméteres zöldfelület is szolgálja majd a gyerekek kényelmét.
Grunda János AVASI parókus, oktatási referens arról is tájékoztatott, hogy nemcsak a kórház dolgozóinak gyermekeit látják majd el, de nyitottak a város más részeiről érkező apróságok elhelyezésére is. Elmondta azt is, hogy az őszi indulással 20 főnek teremtenek munkahelyet az oktatási intézményben. Az alapító okirat aláírása után nem sokkal elkezdődik az épület felújítása, amelynek költségét a Görög Katolikus Egyház a bérleti díj figyelembevételével lakja le.      A közgyűlésen az is elhangzott, hogy a fejlesztés összhangban van a „Csillagpont Kórház” projekttel is, hiszen ebben a kórház vállalta azt is, hogy megteremti a családbarát munkahely alapjait.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!