Külföld

Máshol hogyan nem csődölnek be az acélművek

2009-03-27 10:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE villamos_jovo.jpg

A DAM 2004 dolgozóit aligha vigasztalja a hír: ,,A válság közben is bíztató ágazatokban, ezúttal az infrastruktúra-fejlesztésben keres kiutat az osztrák Voestalpine acélművek." A bűvös fogalom, az infrastruktúra fejlesztés pedig magában foglalja a vasút-, a villamospálya építést is, amihez tonnaszámra kell a sín.

Mint arra az idősebbek -nem is kell ahhoz olyan idősnek lenni- emlékeznek rá, hajdanán valóban tonnaszámra gyártottak síneket, vályússíneket is Diósgyőrben. Aztán itt van a Zöld Nyíl projek, éppen Miskolcon, amihez újra sínre lesz szükség, méghozzá tonnaszámra...
Néhány nappal ezelőtt érdeklődtünk, hogy például az uniós támogatással megvalósuló Dunán-túli vasút korszerűsítéshez, honnan hozzák a síneket? Linzből -hangzott az egyértelmű válasz. Hát igen, ott még látnak jövőt a kohászkodásban. Oly annyira, hogy a szomszédos Ausztriában bejelentették: felvásárolták az amerikai Leading Edge Enterprises Inc.-t, amely vasúti pályaelemeket és berendezéseket gyárt. A vételárról azt írták a jelentésben, hogy "viszonylag csekély" volt, de nem közölték az összegét. A felvásárlást a Voastalpine vasútfejlesztő részlege bővítéseként jellemezték.
A korábban, februárban kiadott előrejelzésében a Voestalpine figyelmeztette a befektetőket, hogy a most, e hónap végén záruló üzleti évében az üzemi eredmény csökkenésére számít, miután már a decemberrel zárult harmadik üzleti negyedévben is nagy visszaesés volt az első üzleti félévi, akkor még rekord eredményekhez és az egy évvel korábbiakhoz képest, de a cég szerint az energiaipar és a vasutak megrendelései továbbra is biztatók.
A gazdaságösztönző programok világszerte támogatják az infrastrukturális beruházásokat, emlékeztetnek elemzők.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!