Külföld

Megfenyegették az ellenzőket

2009-03-27 08:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE eromuterebes.jpg

Kedden hamuval telt borítékot kézbesítettek a tőketerebesi széntüzelésű erőmű ellenzőinek és a tiltakozásokat figyelemmel kísérő regionális lap újságírójának. Ez fenyegetést jelent a helyi alvilág szótárában. Amint azt az erőmű ellenzőit összefogó polgári egyesület elnöke elmondta, családjuk védelmében felfüggesztik a tevékenységüket.

A megfenyegetettek az elmúlt két évben mindent megtettek azért, hogy felhívják a környéken élők figyelmét a káros hatásokra. Mint azt ez alatt az idő alatt hirdették: Tőketerebes lakói nem akarnak széntüzelésű hőerőművet a városban. A végső döntést az állami hivatalnokoknak, az önkormányzatnak és a politikai hatalomnak kell meghoznia, illetve viselnie az ezzel járó felelősséget - mondta az aktivista. Az ügyben tiltakozott a szlovákiai újságírók legnagyobb érdekvédelmi szervezete is.
A Greenpeace jelezte: nem adja fel és tovább küzd az erőmű megépítése ellen, amelyet egyébként úgy tűnik, senki sem akar, sem a város, illetve a közeli tokaji térség települései, környezetvédelmi szervezetek, illetve a határ menti magyarországi települések is tiltakoztak. De az erőmű ügye mégis eljutott egészen az engedélyezési eljárásig, amit másfél héttel ezelőtt függesztett fel ideiglenesen a kassai kerületi építési hivatal, hogy megtárgyalja az ellenzőktől beérkezett mintegy 3500 beadványt.

Nemzetközi bíróság elé kerülhet az erőmű ügye:m.png


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!