Külföld

Roncskassza: nálunk be sem vezetik

2009-03-26 10:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE roncstelep.jpg

A Szlovák Autóipari Szövetség közlése szerint az utolsó támogatásokat csütörtökön fizetik ki, s ettől a naptól kezdve a gyűjtőtelepeken leadott gépkocsik után már nincs jogosultság roncsprémiumra. A roncsprémiumot március 9-én vezették be, s a kormány erre a célra 33,2 millió eurós összeget hasított ki az állami költségvetésből.Hazánkban a támogatás bevezetését nem is tervezik.

Az ipari tárca már javasolta az újabb 33,2 millió euró jóváhagyását, de a döntést elhalasztották. A pénzügyminisztérium ugyanis szeretné előbb részletesen megvizsgálni, hogy az intézkedésnek eddig milyen hatása volt a gazdaságra. „Időre van szükségünk, hogy kiértékeljük az intézkedés pozitívumait, illetve negatívumait” - nyilatkozta Peter Kazimír, a pénzügyi tárca államtitkára. Lubomír Jahnátek ipari miniszter nem zárta ki, hogy a második körben esetleg módosíthatják a roncsprémium odaítélésének egyes feltételeit.

A roncsprémium bevezetése nem téma Magyarországon

A gépjárműcsere támogatását vizsgálja a kormány, ám a jelenlegi helyzetben kevéssé valószínű, hogy egy olyan rendszert vezetnének be Magyarországon, mint amit már több uniós országban alkalmaznak - mondta Tukacs István kormánybiztos kormányszóvivői tájékoztatón.
A gazdasági válságövezetek kezelésével összefüggő kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős kormánybiztos elmondta: a Magyarországon értékesített gépjárművek csupán 10 százaléka hazai gyártású, ezért egy támogatási rendszer bevezetése esetén az importot is támogatnák. Tukacs István szerint a beavatkozás az árakat is emelné.A kormánybiztos úgy vélte: a központi költségvetés szempontjából semmilyen számítás nem igazolta, hogy a támogatási rendszer alkalmazása nullszaldós lenne.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!