Oktatás

Ha én gazdag lennék – számvitel

2009-03-14 21:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A számvitel, mint az üzleti élet nyelve - többek között ez volt a témája a „Ha én gazdag lennék…” című gazdasági talk-shownak. A Miskolci Egyetemen tartott fórumon a Gazdaságtudományi Karon működő Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézetet és az ott folyó munkát is megismerhették az érdeklődők.

A gazdálkodó szervezetek működését, tevékenységét bemutató információs rendszer az üzleti élet nyelve - így lehetne definiálni a számvitel fogalmát. A gazdasági élet ezen szegmensét vizsgálta ugyanis az a rendezvény, amely 3 média: a Miskolci Televízió, a Magyar Rádió miskolci szerkesztősége, valamint a Mert egyetemi újság közreműködésével jött létre.
A számvitelt, ezt a különös nyelvet akik megtanulják és jól elsajátítják, azok bárhol a világon megállják a helyüket az üzleti életben és szót értenek a kereskedelmi partnerekkel is - hangzott el a fórumon. A Miskolci Egyetemen működő Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet célja ugyanez, olyan diákokat engedni a munkaerőpiacra, akik teljes birtokában vannak ennek a tudományterületnek.
Például a diákok a diploma megszerzése előtt virtuálisan irányíthatják egy gyár gazdálkodását, ennek segítségével a fiatalok eldönthetik, hogy alkalmasak-e erre a pályára vagy sem. A beszélgetést teljes terjedelmében március 30-án láthatják, itt a Miskolc Televízió műsorán.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!