Oktatás

Jó szakemberek a Miskolci Egyetemről

2009-03-12 19:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE elektroluxegyetem.jpg

A Miskolci Egyetemen végző diákok jó szakemberek, akiket szívesen fogadnak a multinacionális cégek is – hangzott el többek közt az egyetem és az Electrolux közös rendezvényén.

A szakmai körön a miskolci kampusz hallgatói a svéd vállalat hazai üzemeiről tudhattak meg részleteket, és persze azt is, hogyan válhat valaki a cég alkalmazottjává.A Miskolci Egyetem több nagyvállalattal is kapcsolatban áll, a hallgatók pedig nemcsak kutatási feladatokat végezhetnek el ezeknek a kapcsolatoknak köszönhetően, hanem gyakornokként is tapasztalatot szerezhetnek a munka világáról a többségében multinacionális cégeknél. A diákok közül, aki csak teheti él is a lehetőséggel, ami később az álláskeresésnél is előnyt jelenthet.Fontos a nyelv, a multinacionális cégeknél ugyanis nélkülözhetetlen az idegennyelv-tudás. Ebben pedig akadnak problémák. Országosan is jellemző ugyanis, hogy a diákok a hiányzó nyelvvizsga miatt nem tudnak lediplomázni és elhelyezkedni. A miskolci kampuszról kikerülő diákokat azonban többnyire örömmel fogadják a vállalatok.
A cég és az egyetem között az innováció és a kutatás-fejlesztés területén is sokrétű közös munka folyik, a kapcsolatot pedig a jövőben szeretnék még szorosabbá tenni. Így válhat ugyanis még gyakorlatorientáltabbá a képzés, amire szükség is van, mivel jó szakemberekre mindig szükség van az iparban. A Miskolci Egyetemet pedig egyelőre jó szakember-utánpótlási bázisnak tartják a nagyvállalatok.

Petruskó N.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!