Belföld

Magyarországon csökkent a leginkább a nők munkanélkülisége

2014-08-30 16:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nők aránya - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Az NGM közleményében idézték Szalai Piroskát, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztost, aki kiemelte: a munkanélküliség csökkenése alapján Magyarország az elmúlt hét hónapban ötször állt az első helyen a tagállamok sorrendjében.
A magyar adat mind a nők esetében, mind a teljes mutató alapján lényegesen kedvezőbb az EU-s átlagnál - tette hozzá. Szalai Piroska szerint a munkanélküliség tavalyi és idei mérséklődésében jelentős szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a munkahelyvédelmi akcióterv tette lehetővé.
   
Az Eurostat pénteken közölte: az EU-n belül a munkanélküliség csökkenésében Magyarországon volt a legnagyobb javulás, igaz, az Eurostat jelentésében Magyarország mellett még csak a júniusi adat szerepelt, amely szerint egy év alatt 10,4 százalékról 8,1 százalékra esett a munkanélküliségi ráta.
MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!