Helyi hírek

Az első esküvő a felújított várkápolnában

2014-08-30 16:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE eskuvo_140830_vcs_05.jpg

Délután három óra után néhány perccel a várba vezető útra kanyarodott, s a hídra gurult egy limuzin a fiatalokkal, akik abban a szerencsében részesültek, hogy elsőként köthetnek házasságot a diósgyőri vár megújított, felszentelt kápolnájában.Mint ismeretes, az ifjú párt - Karajz Nikolettet és Lugosi Ottót - pályázat útján választották ki. A jegyesek miskolciak sorfala, muzsika, éljenzés közepette szálltak ki a kocsiból, majd a násznép kíséretében, elindultak a vár felé.

eskuvo_140830_vcs_10.jpg

A helyszínen már várta őket a királyi pár, akik jókívánságaikkal és tanácsaikkal látták el a menyasszonyt, s a vőlegényt. Ezt követően indultak el a kápolnába, hogy az egyházi szertartás keretében, összeadják őket.

eskuvo_140830_vcs_16.jpg

Az ifjú pár délután fél négykor lépett ki a kápolna kapuján, s kíséretével a vár ugyancsak felújított, látványos lovagtermébe vonult át, a polgári szertartásra, ami után a lovagtermet is megnyitották a látogatók előtt.

eskuvo_140830_vcs_20.jpg

A középkori faluban eközben a kóbor lovagok bizonyították rátermetségüket, bemutató küzdelmük sokakat vonzott. Délután kettőkor az Allegra vonósnégyes kezdett zenélni, de érkeznek még újra a zászlóforgatók, s ahogy a nap a horizont felé közeledik, elindulnak a koncertprogramok is – elsőként Király Viktor lép fel a várárok zenei színpadán.

K. J.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!