Helyi hírek

Repülő-show, lufiáradat, több ezres tömeg

2014-08-30 14:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diosgyori_var_atado_140830_ja_7.jpg

Az ünnepi beszédeket követően elkezdte programját a Fresco Bello zászlóforgatóinak társulata. A lélegzetelállító műsor utolsó taktusát követő másodpercben, óramű pontossággal szelte át az eget Besenyei Péter műrepülő világbajnok, akit hatalmas üdvrivalgás fogadott.

A világbajnok műrepülő pilóta először a Bükk felé szállt, majd zuhanást szimulált, ahonnan szinte az utolsó pillanatokban húzta vissza gépét, s eltűnt a bástyák mögött. Pár másodperc múlva – a tömeg éljenzésének kíséretében - visszatért, s a két bástya között is átvitte gépét. A légiparádé negyed órán át tartott, majd mindenki sajnálatára, Besenyei végleg kilépett a diósgyőri vár légteréből.Ezt követően a várárokban, s a várkapunál várakozók között több száz lufi kereste gazdáját – a szivárvány minden színében pompáztak a héliummal töltött léggömbök. A királyi pár, s a városvezetők felsorakoztak a szalagátvágási ceremóniához. A diósgyőri várat lezáró, nemzeti színű szalagot L. Simon László és Kriza Ákos vágta át, hatalmas taps kíséretében, majd Miskolc polgármestere visszaadta a vár kulcsát a királyi párnak, akik tavaly adták át azt a rekonstrukció céljából.

diosgyori_var_atado_140830_ja_13.jpg

A kulcs tehát újra az uralkodói párhoz került, elkezdődött a visszaszámlálás – a nullához érve pedig mindenki egyszerre engedte el léggömbjét, melyek Besenyei Péter után repültek, a kék nyári égbe.

bessenyei_bemutato_140830_ml_16.jpg

A kapuknál folyamatosan több ezer ember várakozik, akiket kétszáz fős turnusokban engednek fel a megújult várba, ahol közben elkezdődött a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje. Mint jeleztük, számos más, különleges program is várható még a nap folyamán.

K. J.
Fotó: Mocsári L.
 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!