Belföld

Termékbemutatós átverés - nyomozás, vádemelés

2014-08-30 10:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megtévesztették a fogyasztókat, akikkel elhitették, óriási árkedvezménnyel vásárolhatják meg a bemutatott készülékeket, például egy kínai gyártmányú vizes porszívót a Nagykállói Rendőrőrs most lezárt nyomozása szerint - közölte a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Három emberrel szemben küldték meg a vádemelési javaslatot az ügyészségre.

Ingyenes orvosi vizsgálatra kapott meghívásra jelent meg mintegy harminc, többségében idős ember tavaly október 11-én egy nagykállói közösségi házban. A jelenlévőknek valójában termékbemutatót tartottak, ahol egy kínai gyártmányú vizes porszívót, gőztisztító berendezést, víztisztító berendezést és egy konyhai robotgépet lehetett – az ott elhangzottak szerint értékük töredékéért – megvásárolni. A kedvező ajánlat ellenére egy 81 éves férfi feljelentést tett a rendőrségen, mert úgy érezte, hogy becsapták.
Az ügyben a Nagykállói Rendőrőrs folytatott nyomozást. Bár a beszerzett adatok szerint a négy készülékhez valós összértékükért juthattak a vásárlók, szó sem volt a meghirdetett különleges árkedvezményről és többszázezer forintos megtakarításról - állapították meg a nyomozás során.

Az ügyben B. László 35 éves szárszigeti, K. Zsolt 36 éves tatabányai és Sz. László 37 éves szegedi lakosokat fogyasztók megtévesztése vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki. A nyomozást a Nagykállói Rendőrőrs a napokban lezárta és vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-20 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!