Miskolci Jegesmedvék

Az EBEL-rutin a Macik ellen döntött

2014-08-28 21:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegesmacik_ljubljana_140828ml_7.jpg

Erős riválisokkal, a lengyel bajnok Sanokkal és az osztrák EBEL-ben szereplő Olimpija Ljubljanával csap össze a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a csütörtökön kezdődött II. Miskolc Autó Kupa felkészülési tornán. Az első meccset a Ljubljanával játszották le. A Macik szépen helytálltak, ám végül győzött az EBEL-rutin.

A mérkőzést a hazaiak kezdték nagyobb lendülettel, keményen letámadták a Ljubljanát, és nagyrészt a támadóharmadban tartották a korongot, de csak helyzetekig jutottak. A harmad második felében kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már Bálizsnak is akadt védenivalója. Bő két perccel a játékrész vége előtt emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, amelyben volt ugyan két nagy lehetőségük, de végül nem sikerült betalálni.

jegesmacik_ljubljana_140828ml_15.jpg

Bunyó a vége

A második harmadban alaposan belekezdtek a csapatok, hiszen egy perc alatt mindkét kapu előtt adódott nagy helyzet, eredmény nélkül. Egyik gárda sem tudott fölényt kiharcolni, hullámzó játék alakult ki, ahol inkább a védelmek működtek jól. A 8. percben kettős előnybe kerültek a vendégek 1 perc 40 másodpercre. Bálizs lett ekkor az abszolút főszereplő, hiszen négyszer is nagyot védett. Egy perccel később egy vendégjátékos is kiült a büntetőpadra, így végül sikerült kivédekezni a kettős fórt.

A harmad felénél a szlovének kapust cseréltek. A 18. percben megszerezte a vezetést a Ljubljana. Kapu előtti kavarodás után Bishop közeli kísérlete átszédelgett a gólvonalon (0-1). Az utolsó két percben ismét előnyben játszhatott a vendégcsapat, ám a Macik védekezése hibátlan volt. A dudaszó pillanatában még kialakult egy kis bunyó, ám a szünetben volt idő lehiggadni.Becze beköszönt

A harmadik harmad 3. percében növelte előnyét a Ljubljana. Egy távoli lövés kipattant Bálizsról, és Koblar közelről nem hibázott (0-2). Az 5. percben – miskolci előnyben – Sila két óriási bravúrral mentette meg csapatát a góltól, majd másodpercekkel később Becze lőtt csengő kapuvasat. Éppen lejárt az előny, a kiállított játékos szerezte meg a korongot, és a kontra végén Koblar volt eredményes (0-3). A 9. percben egy szépen kijátszott helyzet végén Ropret mattolta a kiszolgáltatott helyzetbe került Bálizst (0-4). A 12. percben szépítettek a Macik: egy lecsorgó korongot Becze lőtte fonákkal a kapus lábai között a kapuba (1-4). A 14. percben Dudas kékvonalas lövése csattant a kapuvason.

A Jegesmedvék jól helytálltak a mérkőzésen, amelyet a szlovének az EBEL-rutinjukkal döntöttek el a harmadik harmadban.

jegesmacik_ljubljana_140828ml_23.jpg

Jegyzőkönyv


Miskolci Jegesmedvék – Olimpija Ljubljana 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)
Miskolci jégcsarnok 500 néző
V: Laufe, Bogdan, Korba
Gól: Becze ill., Bishop, Koblar(2), Ropret
Kiállítás: 14 perc illetve 12 perc

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Láda P., Metcalfe, Nagy, Tóth, Sagert, Dudas, Láda B., Cohen, Dansereau, Gőz, Vojtkó, Popovics, Hajós, Becze, Roczanov, Dósa, Miskolczi, Szilágyi, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely. 

Olimpija Ljubjana: Chiodo – Degon, Logar, Music, White, Bishop, Groznik, Planko, Pesut, Koren, Koblar, Berlisk, Sijan, Hocevar, Ropret, Pance, Sotler, Pesjak, Kalan, Leber, Sila(k). Edző: Fabian Dahlem.

Majoross Gergely: - Úgy gondolom, hogy elégedett lehetek ezzel a mérkőzéssel. Azért választottunk a felkészülésre nálunk erősebb ellenfeleket, hogy rávilágítsanak a hibáinkra, és ez ma meg is történt. Kiválóan játszottunk, és bár egy-egy rossz döntés, hiba miatt gólokat kaptunk, de 60 percen keresztül versenyben voltunk egy nálunk magasabban jegyzett ellenfelünkkel. Úgy gondolom, ez azt jelzi, hogy jó úton járunk.

Fabian Dahlem: - Jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat beleállt a meccsbe. Nagyon fegyelmezettek voltunk, különösen a védekezésben. A miskolci kapus remekül védett, nagy tartást adott a csapatának. A végén azonban megérdemelten nyertünk.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!